Цей рецепт я знайшла випадково в мережі минулого літа. Шукала щось, де можна було б заюзати шпинат і вівсянку.
Кельтській чабанський пиріг
Тісто:
- 1 склянка вівсянки
- 2-3 ст.л. муки (або панірувальних сухарів)
- 1-2 ст.л. води
- 100 г вершкового масла
Для начинки:
- 5 пластинок сиру (у мене цього разу сулгуні)
- 50 г шпинату (1 пучок) (я беру 100 г (2 пучки :) )
- 1 середня цибулина
- 1 ст.л. олії
- 2 яйця
- 1/2 скл. кефіру
- 1 ч.л. орегано (в сезон міняю орегано на 3-4 гілочки кінзи дрібно посіченої)
- сіль, перець.
Процес:
М'яке вершкове масло змішати з пластівцями і мукою (сухарями), додати 1-2 ст.л. води. Отриману масу викласти на дно форми застеленої пергаментом. Бортики робити не потрібно.
Цибулину порізати кільцями, обсмажити до золотистого кольору (я останнім часом ще люблю трішки зкарамелізувати 1/2 ч.л. цукру), трішки посолити.
На тісто викласти пластинки сиру, потім цибулю.
Шпинат промити, ошпарити кип'ятком і скинути на сито. Остиглий шпинат порізати на широкі смужки. За допомогою виделки збити яйця з сіллю, перцем і орегано, додати кефір і шпинат.
Шпинатно-яєчною сумішшю залити основу.
Пекти в попередньо розігрітій до 200° духовці приблизно 30-40 хв.
Десь хв через 10 після початку зазирнути - якщо шпинат зверху швидко підсушується, то можна накрити фольгою і зняти її за 10 хв до кінця.
Гарно смакує і сам, а ми споживали із вареною свинячою вирізкою (хоча муж каже, що такої частини в свинній туші немає ;) ).
Офтоп. Сьогодні надибала просто дуже смачний кулінарний журнал. Знайомтеся: Раня (
ranja). Страшно рекомендую. Один
суп-пюре з печених пастернака і груш з часничком чого вартий!