The topic is about cooking again!
I always think that Riidaa's fried rice (which he often made at the kodomo no bangohan MMA xD) looked very delicious~ it always makes me feel hungry again even though I already eat LOL
credit for original transcript to ArashiNino
ARASHI DISCOVERY
2009/4/17 O.A.
(BGM:♪Believe)
au present's! 大野智のARASHI DISCOVERY~!
この番組はauの提供でお送りします!
au presents! Ohno Satoshi’s Arashi Discovery!
This program is sponsored by au.
今日は東京都江戸川区のチサコさんからいただいた料理の問題です。
Today’s question is about cooking, received from Chisako-san in Edogawa Ward, Tokyo Metropolitan Area.
世界にはその国や地域独自の料理があります。さて、スペインを
代表するもので、お米・野菜・魚介類をオリーブオイルで炒めて作る
料理は何でしょうか。次の3つの中から選んでください。
Every country in the world has its own original local cuisine. Then, There’s a cuisine that represents Spain which is made of rice, vegetables, and seafood fried in olive oil. What is it called? Please choose from these next three:
1 パエリア 2 パーキング 3 パピプペポン!
1. Paeria 2. Paakingu 3. Papipupepon!
(t/n: paeria=paella; paakingu=parking)
(BGM:♪Crazy Moon~キミ・ハ・ムテキ~)
答えは1番の「パエリア」です。
The answer is number 1 [paeria].
今週は問題を提供してくれたチサコさんからの質問にお答えします。
I will answer a question from Chisako-san who has provided this week’s question.
「大野さんはあんかけチャーハンを作るのが得意なんですよね?
ところで、料理はいつ覚えたんですか? ほかに得意な料理は
ありますか?」
[Ohno-san, you have pride in making ankake chaahan (Chinese fried rice with thick starchy sauce) don’t you?
By the way, when did you learn how to cook? Is there any other cuisine in which you have pride in making?]
なるほど。
そうですね、あんかけチャーハン。
I see.
That’s right ne. Ankake chaahan.
こないだ作りましたね、ちょっと前にうたばんで。うたばんの収録でね。
あ、あれでもね、1年ぶりくらいかな? あんかけチャーハン作ったの。うん。
1年前ぐらいはね、よくね、なんか作ってましたね。
That time I made it ne. A while ago in Utaban. In Utaban’s recording ne.
Ah, at that time, it was around 1 year after I last made ankake chaahan. Yes.
A year ago ne, somehow I often made it ne.
ていうかあの~・・・昔、番組でね、よくなんかあの・・・。
料理を作ったりする・・・しなきゃいけない番組だったの。ほんでね、少し覚えたりね。
あと友達んち行ってね、そんで作ったり。なんかやってたんですよ。
A long time ago, in a program, I did a lot of what’s it… It was a program where I had to make food. Because of that, I learnt a little ne. Also I went to a friend’s house and I cooked there. Somehow I did that yo.
そしたらね、意外と「あ、なんかオイラでも作れるもんあんだな」って思ってね。
結構、料理っておもしろいなって思ったんですよね。うん。
Then, unexpectedly, I thought [Ah, so there’s the kind where you can cook with oil]
So I thought that cooking is pretty interesting. Yes.
料理もね、アイデア1つでね、全然幅がね、無限大ですからね。
あの、おもしろいなって思ったりですね。
In cooking ne, with one idea, the breadth is completely unlimited
Ano, I thought that it’s interesting ne.
最近はね~、うーん、まったく作ってないですけどもね。
うーん、まあでもね~、まあ、嫌いじゃないですね。
Lately ne~ yeah, I haven’t been making food at all.
Yeah. But it’s not that I hate it ne.
うん、あのね、フライパンをね、あの~、使ってね、あの、チャーハン作る時にね。
フライパンをこうね、チャーハンを飛ばすじゃない、中で混ぜる時にね。
ああいうのをね、勝手になりきってやるのが好きなんですよね。
うん。そんなちゃんと正確にできてもいないのにね。そんなこと思ってるだけで。
Yes, using the fry pan ne, ano~ when making chaahan ne. Doing that thing with the fry pan, when you stir/ mix the chaahan. Doing that through and through in the kitchen, I like that ne.
Yes. Even though I cannot do it that accurately ne. I think like that.
そのね、なんつーの? ちょっとね。へっへっ(笑)
ホント、料理できまっせ!みたいなこう。
That~ what is it? A bit… ne. Hehe (laughs)
Really, I can cook! Like that.
あの、塩とかをね、調味料パンパンパンパン入れてる。
ああいうのがね、好きだったりする、それだけなんですけどね。
ねっ、いやあでもねえ、そうですね、ほかにもちょっと幅広げてみようかな?
Ano, when you put in seasoning like salt, like pan pan pan pan~
I like things like that. Even though it’s only that ne.
Ne. Well, maybe that’s right, maybe I should try broadening to other kind (of cooking)?
これから僕は、魚もちゃんとさばいて。
自分でね、もっとね、一人でできるようになんないとね。
子供じゃないんだからね。はいっ!
Starting from now, (something to do with fish, sorry, I don’t understand this part)
From now on, I'm going to properly judge the fish (edited; thank you so much zukkii-san)
I have to be more able to make it on my own ne.
Because I’m not a kid, yes!
ということで! 毎週金曜日はいただいたメッセージにお答えしていきます。
メールでお待ちしています。
メールアドレスはarashi@fmyokohama.co.jpです。
たくさんのメッセージお待ちしていまぁす!
ではまた来週、大野智でした!
So, every Friday I’ll answer the messages that we get. I’ll be waiting for the mails.
Mail address is
arashi@fmyokohama.co.jp I’ll be waiting for a lot of messages!
See you next week, it was Ohno Satoshi!
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I want to eat his cooking~~ >.< oishiisou datta ne~ *reminiscing the latest cooking he did on TV@ utaban*
I often ate fried rice, but I have never eaten ankake chaahan. Will it taste like a usual fried rice mixed with a usual starchy vegetable soup? or is there another recipe to it...? Ahh... I'm hungry again...
as always, comments and corrections are welcome!!! :)