(Untitled)

Feb 25, 2013 19:23

Okee, het wordt ondertussen echt eens tijd voor... een verkeersetiquette-post! Er zijn namelijk een aantal gedragingen in het verkeer die Niet Getolereerd worden. Het zijn geen grove misdaden, maar het is wel dusdanig irritant dat het hóóg tijd wordt dat mensen hier eens beter op gaan letten. Dus zonder verder omhaal ( Read more... )

Leave a comment

Comments 4

(The comment has been removed)

raim February 26 2013, 13:53:23 UTC
Dan ben je nog niet genoeg rotondes tegengekomen. Deze regio ligt er vol mee en ik merk dat het ongelooflijk irritant is als mensen die van de afslag tegenover je komen geen richting aangeven linksaf, maar wel driekwart rond gaan. Als ze namelijk geen richting aangeven, kun je er vandoor gaan dat ze jouw pad niet kruisen en dan kun jij meteen de rotonde oprijden. Maar als ze wél opeens toch driekwart rond rijden, dan bots je dus bijna (of helemaal als je niet erg oplet).

Die onduidelijkheid kun je voorkomen door gewoon linksaf richting aan te geven als je driekwart rond wilt, waardoor de mensen aan de overkant altijd weten dat ze jou wel of niet tegen zullen komen. Als iedereen dat zou doen en je kan er gewoon op vertrouwen dat mensen goed aangeven wat ze gaan doen, dan zou de doorstroom bij rotondes zo veel versnellen.

En het zal best dat mensen rechts niet doorrijden, maar dat is geen excuus :P Zolang er ruimte is, gewoon terug naar rechts! En 500 meter geldt als ruimte. Er is geen probleem als mensen rechts 120 rijden ipv 130, ( ... )

Reply

qimm February 27 2013, 11:51:14 UTC
"en je kan er gewoon op vertrouwen dat mensen goed aangeven wat ze gaan doen"

utopie, dat gaat nooit gebeuren

Reply

raim February 27 2013, 12:52:09 UTC
Maar het is het nastreven waard! Dat doen we toch ook op voorrangswegen, dat we gewoon doorrijden en er op rekenen dat mensen in zijwegen ons voor laten.

Reply


Leave a comment

Up