(no subject)

Feb 25, 2013 19:23

Okee, het wordt ondertussen echt eens tijd voor... een verkeersetiquette-post! Er zijn namelijk een aantal gedragingen in het verkeer die Niet Getolereerd worden. Het zijn geen grove misdaden, maar het is wel dusdanig irritant dat het hóóg tijd wordt dat mensen hier eens beter op gaan letten. Dus zonder verder omhaal:

1. Zonder licht rijden is verboden. Als je het nodig vindt om je lampen niet aan te doen, dan krijg je geen voorrang meer, want je bent onzichtbaar. Punt. Extra strafpunten als je zonder licht rijdt wanneer het schemerig is, sneeuwt, regent of mistig is (lees: 80% van de tijd in de Nederlandse winter).
2. Richting aangeven op de rotonde is verplicht. En dan niet alleen als je de rotonde verlaat, maar óók als je van plan bent om driekwart rond te gaan. Geef je geen richting aan, dan krijg je geen voorrang meer, want je hebt niet laten weten wat je gaat doen. Extra strafpunten als je rechtsaf richting aangeeft om de rotonde op te gaan en dan vervolgens doodleuk driekwart rond gaat, waardoor je bijna een ongeluk veroorzaakt met de chauffeurs die één of twee afslagen verder op de rotonde komen en die aannemen dat jij de eerste afslag neemt, omdat je dat dus net gezegd hebt met je richting aangeven.
3. Op het rechte stuk een man, in de bochten een man. Dat wil zeggen: als je het nodig vindt om op een recht stuk 60-km weg enorm te bumperkleven en pushen, of om iemand (lees: ondergetekende) in te halen met 95 km/h, dan zorg je er maar beter voor dat je in de daaropvolgende bochten je tenminste houdt aan de maximumsnelheid, en toch zéker niet opeens 30 km/h gaat rijden waardoor ik van mijn cruisecontrol af moet.
4. Op de linkerbaan rijden als je langzamer rijdt dan de maximumsnelheid is verboden. Dit geldt voor alle soorten wegen, van vijfbaans tot autoweg. Rijd je honderd? Dan haal je geen vrachtwagens in (tenzij je verder alleen op de weg bent). Vrachtwagens mogen sowieso niet inhalen. Zorg er maar gewoon voor dat jullie allemaal strikt 90 rijden en ga dan niet lopen miepen met die halve km sneller of langzamer.
5. Onnodig links rijden is verboden. Dus als er een halve kilometer verderop weer een vrachtwagen rijdt, dan ga je gewoon terug naar rechts tot je die vrachtwagen hebt bereikt. En al helemáál als je 110 km/h rijdt op een stuk waar je 130 mag. Dit hangt samen met het volgende punt:
6. De middelste-baan-ziekte moet genezen worden. Als je op een driebaansweg rijdt en rechts is vrij, dan ga je naar rechts. Oók als er een vrachtwagen 25 km voor je op de rechterbaan rijdt. Ook op een driebaansweg is dit onnodig links rijden en dus hardstikke verboden.
7. Houd toch alsjeblieft een constante snelheid aan. Zelfs als je een auto hebt zonder cruisecontrol, dan is het nog mogelijk om gewoon 120 km/h, of 80, of 145 te blijven rijden. Maar dat je iemand die 120 km/h rijdt gaat inhalen met 125, dan vervolgens naar rechts gaat (wel kudos voor het naar rechts gaan trouwens), vervolgens 115 km/h gaat rijden waardoor degene die nu achter je zit, jou weer moet gaan inhalen... om dan vervolgens wéér diegene in te gaan halen met 125 km/h en dan wéér 115 te gaan rijden voor zijn neus... dat is dus verboden. Honderdduizend strafpunten en je rijbewijs wordt ingetrokken. (En nee, het lag niet aan mij, ík zat op de cruisecontrol!)

Echt hoor, hier is geen discussie over mogelijk. Er zijn gewoon geen argumenten te verzinnen over waarom je niet zo zichtbaar mogelijk, zo duidelijk mogelijk in je rijgedrag, en zo ..nou ja, lógisch mogelijk zou rijden.
Previous post Next post
Up