(Untitled)

Aug 03, 2021 14:32


Доброго дня. Зовсім недавно дізналась про таку штуку, як посткроссінг. Хотіла б себе в цьому спробувати, але листи та листівки відправляла поштою дуже давно, тому вже не пам'ятаю систему.
Чи є тут хтось, хто зараз активно цим займається і зміг би мене проконсультувати у даному питанні?
Що писати в листівках, як вказувати вірно свою адресу, чи можна ( Read more... )

питання

Leave a comment

Comments 6

klaverly August 3 2021, 12:43:40 UTC
Привіт! Якщо ви зареєстровані на фейсбуці, то там існує наша українська група посткросерів https://www.facebook.com/groups/601706139953095 Там є відповіді на усі ваші питання.

Reply


stasy2212 August 3 2021, 15:15:07 UTC
Адреса в порядку зростання:
ПІБ
Вулиця
Місто
(обл/район)
Країна
Індекс

Вартість по Україні - 9 грн. За кордон листівка без конверта 1 дол, конверт до 50 грамів - 1,5 дол (це або літерні марки, або гривневим номіналом по курсу)

Скриньки використовувати можна. Вартість не знаю

Писати - що завгодно)) на офіційному сайті багато хто в профілі вказує побажання про що хотів би почитати, але це лише побажання, все на розсуд відправника

Reply


myvesna August 3 2021, 16:15:05 UTC
Якщо відкрити цю спільноту https://postcrossing-ua.livejournal.com/ то ліворуч повинні бути посилання на корисні теми:

Я новачок на postcrossing.com
Словник посткросера
FAQ та корисні поради
Де купити листівки?
і т.д.

Reply


myvesna August 3 2021, 16:25:42 UTC
Марки можна поділити на так звані "стандарти" та художні. Стандарти випусткают номіналами, які відповідають різним типам листів і з них простіше підібрати під тариф, але вважається гарним тоном клеїти саме художні марки. Коли я починала посткросінг, художні марки були у кожному поштовому відділенні, але тепер, нажаль, їх купити все складніше.
Листівки краще купляти у інтернет-магазинах.
У конверті посилати небажано (та й по новим тарифам стало значно дорожче, ніж листівка), крім випадків, коли людина сама про це попросила (є такі, що збирають конверти і є такі, які бояться, що листівка дійде не в ідеальному стані) або якщо людина просить додатково надіслати щось - старі марки, чайний пакетик, тощо (виконувати такі побажання не обов`язково і в принципі вони - проти правил, але якщо Ви не проти - то чому ні?)
Також небажано надсилати самостійно надруковані на принтері або хендмейд листівки, також подвійні.

Reply


myvesna August 3 2021, 16:38:54 UTC
І ще будьте готові, що працівники пошти можуть не знати тарифів, особливо на листівки, бо їх не так часто надсилають, як листи, або вимагати відправляти авіа-поштою (для листівок тариф однаковий, а конверт замість 1.5 долара буде коштувати 2.5 ( ... )

Reply


Leave a comment

Up