(Untitled)

Jul 27, 2006 23:24

Hellooooo ( Read more... )

Leave a comment

Comments 15

cynni July 27 2006, 21:39:19 UTC
Sharing:

Pasta met spinazie - boursin saus:

- 1 pakje boursin
- 1 pak spinazie a la creme (deelblokjes, aangezien je alleen bent heb je geen heel pak nodig)
- 1 zak tricolore pasta (ong een kwart zak voor 1 persoon
- 1 pakje hamblokjes

eerst pasta gaar koken. Ondertussen de spinazie verwarmen. Pasta afgieten en in een koekenpan gooien. Spinazie, boursin, ham erbij en goed roeren en doorwarmen. Let wel op met spinazie, niet meer op nieuw verwarmen als het eenmaal is afgekoelt. Er komt dan nitraat vrij.

Wat ook kan is een gerecht voor 4 personen koken en de rest invriezen voor later.

Wel knap dat je voor je eigen kookt. Ik kan goed koken, maar kook eigenlijk alleen als mark mee eet. Ik neem vaak de tijd niet om alleen voor mezelf te koken, vind ik teveel gedoe.

Reply

paysdoc July 31 2006, 11:14:29 UTC
Bedankt voor je recepten. Ik ga ze zeker eens uitproberen!

Ja, ik heb het tot mijn doel gemaakt om goed voor mezelf te zorgen als ik alleen woon, en dat houdt ook goed koken in.

Vanavond wordt dat Spaghetti Alfredo, en misschien eet mijn woongenoot mee - hij is blut ;)

Reply


cynni July 27 2006, 22:09:01 UTC
More sharing:

Mexicaanse tomatensoep

Dit is een maaltijd soep na 2 kommen zit je echt vol, en mark en ik hebben er m'n z'n tweeen twee dagen van gegeten ;)

- 1 flesje basis voor tomatensoep
- 150 gr rundergehakt
- 1 blikje mais
- 1 blik rode kidney bonen
- Chilipoeder

Rul het gehakt in een braadpan (of hapjespan, als ie maar een beetje diep is)
Voeg de chilipoeder toe en bak dit nog even mee. De mais en kidneybonen goed laten uitlekken. De basis voor tomatensoep bij het gehakt in de pan doen, samen met de mais en de kidneybonen. Breng de soep aan de kook, en zet dan het vuur laag en laat het nog even pruttelen. Af en toe doorroeren. Je kan de soep wat pittiger maken door er naar smaak nog wat chilipoeder doorheen te roeren.

Reply


feyiama July 28 2006, 07:12:21 UTC
italiaanse broodbol met kruiden
Ommelet gebakken met spek en gekruid met thijm, basilicum, peper en oregano.
iteliaanse bol insmeren met olijfpesto, omelet ertussen en klaar :)

pasta al funghi

een persoon a twee personen
250 champignons
potje mascarpone
busje room
250 spekjes (maar mag ook)
blokje kippen boullion
pasta spirelli
zakje kaas.
champi's en spek bakken,mascarpone erbij doen toen die gesmolten is, roomerbij doen en kippen boullion.
pasta koken, alles bij elkaar en wat kaas erover en klaar :p yum

en laatste nieuwe snelkook lekker gerecht
tortillias.
kip bakken, mais, tomaat en komkommer in stukjes snijden.
tortilla insmeren met kruidensaus met look, alles ertussen en genieten.

ps. nice to have you back and to see you are finding a new positive spot in your life.

Reply

paysdoc July 31 2006, 11:20:40 UTC
Thanks! I do like the recipes. In fact I'll be making something similar to your pasta recipe today!

Thanks for the welcome back!

Reply


anonymous July 28 2006, 07:22:54 UTC
Rijst of pasta koken in water met een bouillonblokje naar keuze, maar dat is eigenlijk een het-is-weer-het-einde-van-de-maand-en-mijn-geld-is-op-en-dus-eet-ik-brood-met-pindakaas variant of wanneer je na ziek zijn weer aan vast voedsel begint. Wel heeel goedkoop. ;)
En natuurlijk een leuke afwisselijk bij een normaal gerecht.

Maar heb je nu eindelijk een internetverbinding in je eigen huis?

Reply

muizenstaartje July 28 2006, 07:23:30 UTC
En ik had niet gezien dat ik weer uitgelogd was. :(

Reply

paysdoc July 31 2006, 11:15:47 UTC
Yup, ik heb nu een internetverbinding thuis. YIPPEEE!!

Dat is inderdaad een goede optie voor de eind-van-de-maand situaties

Reply


irrimiri July 28 2006, 10:56:02 UTC
paysdoc July 31 2006, 11:17:25 UTC
That rice salad sounds fun - especially for the really hot days when a warm dish seems like suicide.

Well have to do a chocolate fondue with some friends some day! That should be fun!

Reply

irrimiri July 31 2006, 17:02:30 UTC
irrimiri July 31 2006, 17:10:47 UTC

Leave a comment

Up