English songs for son: боремося з депресією

Feb 08, 2014 17:00

Останні події наче натякають, що найближчим часом на цій землі нічого путнього не станеться. Нас чекають нові 90-ті, адже всі ознаки цього веселого часу уже наявні. Загальне зубожіння, роздовбані дороги та хідники, продавці різного сміття на кожній клумбі, навіть у таксі убиті корита зі старими порепаними «шахами». А сьогодні в Людиній аптеці ( Read more... )

мова, політичне

Leave a comment

Comments 4

linda_lotiel February 8 2014, 20:39:17 UTC
Lemon Tree, которую поют Fool's Garden ?? Ничего себе выбор песни для ребенка... Мы её со студентами анализировали как-то в рамках темы метафоры и символы.
Или все-таки другая какая-то песня?

Reply

pan_kotsky February 8 2014, 20:42:51 UTC
Вона, вона. Я не сильний в англійських метафорах і символах, тому ми розбираємо на цьому прикладі тривіальну ситуацію «підманула-підвела» і вивчаємо слова та звороти.

Reply

linda_lotiel February 8 2014, 20:49:03 UTC
підманула-підвела, да. Девушка автора песни врезалась в лимонное дерево и разбилась насмерть.
В результате чего очень интересно сравнивать интерпретации студентов, которые не знают про это, с теми, которым об этом сразу сказали.
В любом случае, текст очень депрессивный. Зацикленность на одной идее, параноидальность, прокрастинация - там все это есть. И всё это - под ритмичную, жизнеутверждающую мелодию... Лимонное дерево как символ, метафору и аллюзию можно раскручивать во всех направлениях (кроме позитивного, хаха).

Обожаю эту песню, она у меня всегда в телефоне.
Странный выбор для ребенка. Но классный :)

Reply

pan_kotsky February 8 2014, 20:52:15 UTC
Ну, як ти розумієш, я не знав історію з дівчиною. І якщо її не знати, позитивні інтерпретації там цілком можливі.

Reply


Leave a comment

Up