я конечно не совсем мама и женщина, но как педиатр в прошлом могу насоветовать надевать варежки детские или ползуны с оными варежками, желательно ХБ(говорят, они не такие вкусные как пальцы) На счет рыбы, все не так просто, смотря какая рыба, да и ваще, а по поводу сыра (сиречь творога, я правильно понял?) - Цельное молоко, в открытой посуде оставить прокисать (кстате нынче 60% молока в украине хрен прокисает, что наводит на мысли) а когда начнет хорошо створаживаться и отделяться от сыворотки завернуть в несколько слоев марли, отжать и повесить до стеукания остатков сыворотки. Если вдруг прокисать не захочет (хз что там у вас в пустынях с молочнокислыми бактериями) можно попробовать поискать по аптекам или еще где культуру молочнокислых бактерий.
нмд, рано ще рибу. 6 місяців - час, коли гв цілком ще вистачає, плюс молочно-кисле можна, рідку молочну кашку, варені овочі. рибу я б давала після 9 місяців і то дуже обережно, так як риба є поширеним алергеном.
скисле молоко треба трошки підігріти - тоді білкова маса легше відділиться від сороватки. а йогуртів у вас нема? шось типу біокефіру?
ти знаєш, я малій давала дуже-дуже дрібно помелену кукурудзяну кашу, їй подобалася, і ніяких негативних реакцій не було. зварена на молоці була. пару разів манку давала. гречка щось нам не пішла.
щодо сиру - коли молоко скисне, ставиш його на маленький вогонь і грієш, аж поки білкова маса не почне грудкуватися. до кипіння не тре доводити, бо сир буде сухий.
Про пальці - може частіше грудь пропонувати? Про рибу не знаю.. У нас був педагогічний прикорм, малий їв усе, що й ми. В тому числі і рибу. При звичайному прикормі не знаю коли її треба давати
Comments 22
На счет рыбы, все не так просто, смотря какая рыба, да и ваще, а по поводу сыра (сиречь творога, я правильно понял?) - Цельное молоко, в открытой посуде оставить прокисать (кстате нынче 60% молока в украине хрен прокисает, что наводит на мысли) а когда начнет хорошо створаживаться и отделяться от сыворотки завернуть в несколько слоев марли, отжать и повесить до стеукания остатков сыворотки.
Если вдруг прокисать не захочет (хз что там у вас в пустынях с молочнокислыми бактериями) можно попробовать поискать по аптекам или еще где культуру молочнокислых бактерий.
Reply
Стосовно риби. Я хочу давати білу, готувати буду на пару. Варто чи ні?? І чого все не так просто?
Reply
Reply
Reply
нмд, рано ще рибу. 6 місяців - час, коли гв цілком ще вистачає, плюс молочно-кисле можна, рідку молочну кашку, варені овочі. рибу я б давала після 9 місяців і то дуже обережно, так як риба є поширеним алергеном.
скисле молоко треба трошки підігріти - тоді білкова маса легше відділиться від сороватки. а йогуртів у вас нема? шось типу біокефіру?
Reply
Молоко підігрівати, якщо робити сир?
Молочну кашу варити на звичайному магазинному молоці, йому вже таке молоко можна?
Reply
Reply
щодо сиру - коли молоко скисне, ставиш його на маленький вогонь і грієш, аж поки білкова маса не почне грудкуватися. до кипіння не тре доводити, бо сир буде сухий.
Reply
Reply
Про домашнє не може бути й мови, тут лише верблюди такими можуть бути, корів реально нема де випасати )
Reply
Про рибу не знаю.. У нас був педагогічний прикорм, малий їв усе, що й ми. В тому числі і рибу. При звичайному прикормі не знаю коли її треба давати
Reply
Reply
про пальці ніц не скажу.
Reply
Reply
Reply
Reply
Leave a comment