Долішнє Залуччя

Jun 05, 2017 00:34

 Сюди приїдуть далеко не всі.Чому?Тому що потрібно бути справжнім поціновувачем щоб припертися сюди заради "цього",-потратити час,сили і врешті-решт побачити таке,..чи може ТАКЕ!
Ну,признаюсь чесно-справжнім фанатом який їде у невідоме село для оглядин напіврозваленого невідомого маєтку я не являюсь,а включив цей пункт лише тому,що він знаходився неподалік від мого основного запланованого маршруту,тому відхилитись на якихось декілька кілометрів і потратити зайвих 1,5-2 год.-це таки того вартує.Село Долішнє Залуччя.


Храм Св.Володимира з дзвіницею


Володимирська церква


 Отже так:виходимо на залізничній станції "Снятин"(якщо ви їдете потягом) і йдемо,йдемо,йдемо пробуючи зупинити по дорозі якісь автівки чи хоча б воза,хоча вранці(не знаю як воно тут вдень) це вкрай важко-попадаються одні велосипедисти та й то нечасто.А вам то що? Сонце вже зійшло(якщо ви приїхали сюди не взимку),дорога не така вже й далека-бл. 5км.,можна чимчикувати,аби настрій був і мешти не натирали).
Дитячий будинок інтернат


Радянський новобуд на місці маєтку Ярузельських чи Кжиштофовичів? А може й сам по собі..


Дошкільний навчальний заклад "Ромашка" також колись був чимось панським..



До 1947 р. село називалося Залуччя над Черемошем. Перша письмова згадка про нього датована 1441 р. Офіційний поділ Залуччя на Долішнє і Горішнє відбулося зразу ж по закінченні Другої світової війни.
А от із маєтком,чи то вірніше-маєтками тут повний "атас",тому переповідати ,плутаючись в історично-переказаних даних я не буду(чесно кажучи-для себе не до кінця розібрався),а всім кому цікаво-ось посилання,які кидають хоча б якісь промінчики істини на дану ситуацію: 1 ; 2 ; 3 .
Вілла із фонтаном

В одній з господарських будівель маєтку тепер ДНЗ "Ромашка"


Вгадайте,що тут зайве? (відповідь: пластикові двері)


 Що вельми печально: подивився я різноманітні звіти щодо цього місця і побачив,що у 2012-13рр. стан резиденції,флігеля а також території навколо них був кращим,ніж на час мого візиту.Тепер ( 2016р.) навколо настільки позаростало що ні підступити ні сфотографувати якісно ані навіть оглянути нормально не можна.Залишається лише крикнути "Ганьба!". А що ж ще поробиш?
Флігель


Маєток.Парковий(?) фасад


 А от якби взяти і трохи пофантазувати на тему реставрації маєтку.Цікаво,чи знайшлися б тоді нащадки невизначених власників будівлі)?
І для справки: на фотоогляд храму-новобуду та занедбаного маєтку із вцілілими госпбудівлями мені знадобилось 35хв.(це з дорогою),ще біля 15хв. я потратив на сніданок на території резиденції із видом на "шикарний" панський фонтан.Музичним супроводом слугувало каркання ворон та гудіння газонокосилки..
Ганок із дерев*яними колонами

храми, Прикарпаття, Івано-Франківська обл, Долішнє Залуччя, палац

Previous post Next post
Up