За межі міста

Mar 28, 2011 00:20

Нарешті перепочив та знайшов час та сили, аби накалякати щось про нашу вчорашню прогулянку. Робити докладний фотозвіт робити не буду, адже stepoviha виклала достатньо фоток в себе, а додам лише трохи вражень та деталей, про які не було сказано.

Минулих вихідних я та stepoviha здійснили прогулянку вздовж річки Кринка і закінчили її у селищі Нижня Кринка біля початку Ханжонківського водосховища. Цієї суботи ми вирішили продовжити прогулянку вздовж Кринки та почати там, де минулого разу зупинилися. До цієї ідеї приєдналися наші добрі френди izhboldin83  та  shamalet. Було вирішено покласти болта на хмарну погоду і здійснити заплановане. Єнакієвською маршруткою з Макіївки дісталися таргет-селища, в крамниці поповнили запаси вина та пива і вирушили вздовж лівого берега водосховища у бік Зугресу. Поки дісталися дамби, зауважили класні місця, що їх опанували та обладнали собі рибалки, та скельні виходи, що собою нагадують мис Фіолент в мініатюрі :) На чималенькому пагорбі натрапили на "Палаючі Камені", про які доводилося чимало чути. Являє собою досить велику груду каменів, з яких виривається полум'я. Вельми цікаве місце, хоча й має просте пояснення - виходи метану на поверхню. Всі разом уявили як воно класно виглядає уночі.

Наступну ділянку від дамби до Зуївки ми пройшли по Зуївському ландшафтному парку. Місце дійсно відповідає своїй назві, адже правий берег Кринки утворюють скелі десь п'ятиметрової висоти. На цій ділянці ми помітили кільканадцять місць, придатних для дводенних та триваліших вилазок із наметами. Біля Зуївки ми знов повернулися на лівий берег та трохи згодом попрямували у селище, аби не гаяти час та не обходити його із річкою. Перетнувши селище, ми деякий час йшли у напрямку Зуївської ТЕЦ, яку нам постійно було чудово видно, але потім стали поступово повертати праворуч і вийшли у дачне селище, а вже з нього по дорозі попрямували у Зугрес до траси на Макіївку.

Таким чином, ми натопали десь із 20 км.

ПМ: Враження Іжболдіна  http://izhboldin83.livejournal.com/36963.html 

краєзнавство, я

Previous post Next post
Up