То якою ж була насправді в історії ІНКВІЗИЦІЯ?

Jul 30, 2010 05:26

Інквізи́ція ( лат. Inquisitio Haereticae Pravitatis Sanctum Officium) - судово-слідча організація, що була  створена з головною метою розслідування  єресей.

Слава Богу, не бракує й інших серйозних наукових джерел про феномен інквізиції в минулому. Наприклад, із фільму  "В часи відьм" дізнаємося, що "мільйони жертв Інквізиції" є брехнею, бо не жило ( Read more... )

католицизм, правда, домисли, Церква, закони, документи, світська влада, анархія, інквізиція, факти, фальсифікації, єресь

Leave a comment

Comments 3

Русь святая. хорони веру кривославную! pravdoiskanie July 30 2010, 03:40:16 UTC
Иначе - она похоронит тебя: мазанув напоследок пахана - царя!

Reply


mykosovskyy July 30 2010, 07:12:57 UTC
Єто Вы так про В. Януковича, кумира многих "левославных"? Может быть... Как известно,древняя Киевская Русь и современная Россия разные вещи. История не терпит фальсификаций. Но тема в нас здесь другая-инквизиция! :)

Reply


mykosovskyy July 30 2010, 07:15:50 UTC
Щодо інквізиції, то ще читаємо на ВІКІПЕДІЇ, що, мовляв, вона утворилась як структурований і впорядкований церковний орган розслідувань, який заміняв собою поодинокі випадки розслідування єресей церковною владою, громадянський самосуд та випадки розслідування єресей світською владою. Православна церква та протестантські церкви мали комісії, що займалися вирішенням питань, але вони розглядали більш загальні питання, а вирішенням, чи є ця людина єретиком або відьмою, займалась світська влада або самосуд громадян ( ... )

Reply


Leave a comment

Up