А що ви робили сьогодні вранці?

Apr 02, 2010 15:21

Особисто у мене ранок почався о сьомій, півгодини я переконувала себе прокинутися, потім на автопілоті пішла на кухню, поставила на газ воду на каву. Поки вона грілася, сходила в душ. Потім зварила каву, занесла одну чашку Олексі - і вилила її йому на голову поставила її на тумбочці, другу чашку випила сама - до кави з молоком був сир з варенням. М ( Read more... )

питання, куховарВАРство, ми, їжа

Leave a comment

Comments 39

(The comment has been removed)

mur_myrka April 2 2010, 12:33:08 UTC
Олекса, на жаль, не любить заморожених овочів. хіба в дуже сильну голодуху може погодитись на них:)))

а я дуже люблю

Reply

(The comment has been removed)

mur_myrka April 2 2010, 13:09:34 UTC
навіть не уявляю%)))

Reply


paprikola April 2 2010, 12:32:57 UTC
не маємо звички зморожувати)
Тільки ягоди, курку, морепродукти.
Все інше намагаюся купувати свіже та одразу готувати. Не залишаю надовго.
Ще взимку купую заморожені овочі, інколи вареники. Звичайно, все це живе в морозилці.

Reply

mur_myrka April 2 2010, 12:35:43 UTC
ага, ясно

просто я читала, шо навіть бульйон заморожують.

Reply

foundy April 2 2010, 15:34:37 UTC
знаю, что не прилично, но сорри, на русском
я замораживаю бульон.
Варю очень крепкий и сразу громадную кастрюлю. Варю не спеша, часа 3-4, медленно закипает, не сильно бурлит. Такой бульон часто варить не будешь. Потом достаю мясо, разбираю, кости выкидываю, мясо по судочкам, доливаю бульон и в морозилку. Потом когда нужно достаю, прямо в кастрюле на минимуме масла жарю лук-морковку, добавляю воду (бульон же очень крепкий!), достаю бульон, прямо закрытый судок вверх ногами помещаю под струю теплой воды, чтобы от стенок отстал, открываю, вытряхиваю кубик льда в кастрюльку, как закипело добавляю картошку и крупу или овощи. Итого - 20 минут и свежий супчик. Бульон от заморозки не страдает.
Аналогично котлеты - обжарила, и в морозилку. Потом в кастрюльку прямо замороженые, на дно водички, или еще чего-то, на медленный огонь, пропарила.
На выходных готовлю много, часть откладываю в судок и в морозилку. Долго одно и тоже есть надоедает, а через неделю/две это воспринимается как свежее.
У меня ребенок, а готовить разнообразно в будни времени

Reply


ex_lana_svi April 2 2010, 12:33:27 UTC
Ми заморожуємо лише рибу (коли купуємо велику форель, скажімо) чи великі шматки м"яса. Решту продуктів - ні, бо процес розморожування значно уповільнює процес приготування. Як забув вранці дістати з морозилки, щоб відійшло, так і лишився без вечері
ПС. заморозка фруктів на зиму не рахується.

Reply

mur_myrka April 2 2010, 12:38:30 UTC
просто коли я хочу грибну підливку приготувати, то просто витягую порцію грибів. кидаю на сковорідку і йду купится чи там займатися ще якимось хатніми справами вранці. трохи пізніхе додою моркву, спеції, потім цибульку.

як показує практика, така підливку встигаю готувати швидше, навіть не зважаючи на те, що робота завжди зі мною і я посійно на неї відволікаюся:))

Reply

ex_lana_svi April 2 2010, 12:41:54 UTC
Е ні, я коли готую, то маю бути на кухні, жодних митися чи інших хатні справ, бо все тікає, горить і псується :)

Reply

mur_myrka April 2 2010, 12:48:15 UTC
ну. я строго-настрого кажу грибам не збігати:))))

звичайно, в кухнею часто забігаю подивитися чи все ок:))

Reply


zuzichka April 2 2010, 12:48:23 UTC
найбільше мені сподобалось про "вилила йому її на голову"))

Reply

mur_myrka April 2 2010, 12:55:00 UTC
:))))))))))))

Reply

4ornobile April 2 2010, 13:12:42 UTC
Кому як... Навчиш ще поганому..

Reply

zuzichka April 2 2010, 13:13:45 UTC
я??? ти що??? я ж навпаки за тебе переживаю!

Reply


kotichok April 2 2010, 12:48:34 UTC
цікаво, я от ніколи не морозила грибів)))
ми також їздимо на закупки, і тоді забиваємо морозильник
одна шухлядка - риба, чищена і порізана відповідно до методів приготування
друга - м*ясо (для запікання шматками і фарш, який я завжди готую сама)
ну і третя - ягоди для компоту, зеленій горошок, зелень, вареники і пельмені домашнього приготування
ми ще робимо таку штуку: полуниці розтираємо з цукром і морозимо в спеціальних лотках
взимку це незбагненна смакота
моя доця може з*їсти літр одразу, якщо не відібрати)))
зі: мені розповідали, що морозять молоко у пляшках (навіщо - не розумію) і ще морозять молоко кубиками - аби естетично додавати до кави))
але сама я таке не робила

Reply

mur_myrka April 2 2010, 12:53:42 UTC
у нас квартира на дві сімї, тому лише одна поличка в морозилці наша..

молока не морозила точно:)) але їдея цікава:))

Reply


Leave a comment

Up