Apgailėtina

Aug 31, 2010 13:19

Klausiau šiandien ryte turbūt "Raktą" per "Žinių radiją", kur buvo diskutuojama, ar reikia įstatymiškai drausti smurtą prieš vaikus šeimoje, privačioje sferoje? Na, tą dalyką, kurį kažkuris Seimo narys įvardino kaip vos ne kaip tautinio paveldo dalį. Dalyvavo Seimo nariai Gediminas Navaitis (vienas iš šios nuostatos iniciatorių), Agnė Bilotaitė ir ( Read more... )

angė bilotaitė, svarstymai, gediminas navaitis, visuomenė

Leave a comment

Comments 32

lonaja September 1 2010, 08:30:02 UTC
Kokia alternatyva pasiūlytum, jei vaikas neklauso gero žodžio ir aiškinimo? beje neseniai teko matyti tokį vaizdą, kaip vaikas kažko negaudamas, beje jam kokie 2-3 metai, puolė mušti motina. Jinai jam užplampino aiškindama, kad jei tu mane muši, tai ir tu gausi, nes negražu mušti kitą.
Čia jau irgi smurtas, bet jei vaikas muša mama ir nesupranta, kad ne viską jam gali nupirkti, tai kaip motinai reaguoti?

Reply

i7siab September 3 2010, 18:54:33 UTC
reaguoti kuo ramiau, neleist muštis, bet ir nesiimt mušti pačiai, o kai vaikas nusiramins, tūkstantisšimtaspenkioliktąją kartą paaiškint, kad ne viską, ko jis nori, gali gauti, o jei pyksta, tegul pyktį išreiškia žodžiais.

o jei muša tam, kad nesimuštų, nenuostabu, kad rezultato nėr..

Reply

maumaz September 3 2010, 18:59:19 UTC
Paprastai suaugęs turi galimybę vaiką taip paimti į glėbį, kad jis gali raitytis kaip tik nori, o vis tiek nieko negalės padaryti ir turės nurimti. Namie gi galima uždaryti į kitą kambarį, dar ką nors sugalvoti.

Reply


Pažiūrėkim iš kitos pusės gerasirdis September 1 2010, 21:42:07 UTC
Ar turi valstybė teisę (pareigą?) nurodinėt žmonėms, kaip jie turi auklėt vaikus?

Tai pažiūrėkim, kaip pačiai valstybei išeina vaikus auklėt be tėvų pagalbos. Palyginkim vidutinį vaikų namų auklėtinį ir vidutinį šeimoje augusį vaiką.

Kai tik nuspręsim, kad valstybei išeina geriau, tada tegul kišasi su patarimais ir jos žinioje esančiu prievartos aparatu. O kol neišeina...

Reply

Re: Pažiūrėkim iš kitos pusės gerasirdis September 2 2010, 03:29:04 UTC
Puiku - save inteligentu vadinantis žmogus savo vaikui duoda sprigtą. Įdomu, jei prieičiau ir pačiam pasprigtuočiau į galvą, nes man nepatinka kokia nors tamstos pozicija. Nuo to viskas ir prasideda. Duoti sprigtą tai yra mažo žmogaus paniekinimas. Bet žinant, kad patį mušė vaikystėje - nenuostabu, moralinis revanšas, kitaip tariant.

Reply

Kitų argumentų neturi? gerasirdis September 2 2010, 10:37:12 UTC
Aš labai džiaugiuosi, kad pats (pati?) taip puikiai nusimanai mano vaikystėje.

Bėda tik, kad neturi ką atsakyti į mano klausimą. Jei valstybė pernelyg dažnai užaugina nevykėlius, savižudžius, narkomanus bei nusikaltėlius, tai ar turi ji nurodinėti tau ir man, kaip vaikus reikia auginti?

Pats vaikų turi? Augini juos pats, ar valstybe pasikliauji?

Reply


ifigenija September 7 2010, 12:12:47 UTC
Kazkada gavau dirzo, taip ir nesupratau uz ka. Labai skaudus prisiminimas. Tikrai pries fizines bausmes.
Turim mes cia vienus draugus, kurie du vaikus augina. Mano mama vis aikciojo kokie mandagus ir faini vaikai, ir visokie kokie fantastiski vaikai. As paklausinejau drauges kaip jai sekasi taip aukleti. Pasake ji labai teisinga minti - jei vaikas kazka ne taip padare, beveik 100% tikimybe, kad del to kalti suauge. O po to patys nervinasi, kad vaikas neklauso. Gal pvz nebuvo pakankamai griezti kazka uzdraudziant ar vaikas kazko paprase nemandagiai ir mama vis tiek padare ka liepe vaikas, va ir prasau - ribas praplete ka jis gali daryt. Manau, kad didziausia problema - kantrybes trukumas. Sunku visada susivaldyti, ypac kaip pats rasei - pavarges, irzlus, todel kai savo vaiku turesiu, teks ginkluotis nerealia kantrybe...Ziuresim kaip seksis :D

Reply


Leave a comment

Up