Leave a comment

Comments 27

ginaite April 2 2009, 10:19:11 UTC
Ne pirmą kartą Tapinas apie tai kalba, buvau girdėjusi.

Labai įdomu, kodėl skundai CK patapo Brazausko nuosavybe ir jis pats nuspręs, ką su jais daryti. Ar neturėjo jie atsidurti valstybiniuose archyvuose, o ten jau būtų išduodami kam reikia (tyrinėtojams, istorikams) pagal galiojančią tvarką?

Jei būtų rašoma knyga apie asmenį, kuris skundė, žinoma, turi būti paviešinta, pagražintų biografijų niekam nebereikia. O šiaip, savitiksliškai, - ne.
Bet neturi būti sunaikinta.

Reply


indraja_rrt April 2 2009, 10:48:57 UTC
Popierius atiduočiau archyvams.
Dėkui už citatą apie NNM.

Reply


e_griseus April 2 2009, 11:11:07 UTC
Manding, Brazauskas laikosi žodžio ir tie popieriai jo seife (kodėl ten, turėtų aiškintis prokurorai). Tačiau mažai abejotina, jog popierių autoriai irgi žino, kur jie "saugomi". Vis kas viešai padejuoja: kur tų intelektualų balsas svarbiais visuomenės klausimais.

Reply


ext_31370 April 2 2009, 11:57:33 UTC
Mano nuomone, tokius popierius reikia uždaryti į archyvą, ir niekam nerodyti, kol nepraeis kokie 20 metų nuo skundusių ir skundžiamų mirties. Kada nors istorikai padėkotų už galimybę susidaryti pilną vaizdelį. O dabar skelbti nematau prasmės - per daug stipriai pasikeitė laikai, kad pagal šių dienų liniuotes būtų galima matuoti tai, kaip buvo pasielgta prieš 20+ metų.

Reply


lokyz April 2 2009, 12:13:36 UTC
Man tai klausimas kyla, kokiu tikslu jie laikomi?

Nors pagal išsilavinimą esu istorikas viešinimu vis tik neužsiimčiau. Tam ceche yra tam tikras etinis kodeksas ir apie tam tikrus dalykus kalbama užuominomis ir nebūtinai vieša.
O archyvus dokumentai turėtų pasiekt.

Reply


Leave a comment

Up