Трохи реклами Петра Симоненко

Jun 05, 2011 14:40

Пропоную до вашої уваги яскраву таблицю - динаміку підтримки комуністів у період з 1991 по 2010 роки. Чому яскраву? Ніби прості цифри, але поглянеш на них - і одразу настрій підіймається. А знайомий комуніст, коли побачив цю статистику - хапався за серце і казав, що партія мусить гнати Симоненка в шию і обирати нового лідера. А я гадаю, що не треба. Який ще лідер українських комуняків за неповних 20 років зміг би зменшити електорат своїх прихильників аж у 22,5 рази?Петре Миколайовичу, респект вам і уважуха за вашу роботу впродовж цього часу. Від щирого серця хочу побажати головному комуністові країни міцного здоров’я, довголіття і безхмарного керування партією)

Таблиця "Динаміка підтримки комуністів"

Особисто моє враження - Петро Симоненко - неймовірно талановита людина. Бо щоб просрати втратити багатомільйонну армію симпатиків, треба мати неабиякий талант. Так, більша частина червоного електорату перетікла регіоналам, і це погано. Але те, що Україна поступово поступово звільняється від совковості - це, мабуть позитив.
А ще мені дуже подобається, коли прості комуністи, обговорюючи події 2004 року, кажуть про«помаранчевих: «вони вкрали нашу перемогу на виборах». Дійсно, їх перемогу вкрали, нахабно і брутально. Але не в 2004-му, а в 1999 і 2002 роках, коли під керівництвом тодішнього губернатора Януковича традиційно «червона» Донецька область «проголосувала» за Кучму і блок «За ЄдУ!» відповідно. Особливо яскраво це показують електоральні мапи України за 1 і 2 тур президентських виборів 1999 року. Зверніть увагу на Донецьку область.





Після успіху «Заєдистів» на Донеччині було призначення «найуспішнішого і найефективнішого» губернатора на посаду прем’єра, операція «Наступник», 2 тур в кращих традиціях виборів 1999 і 2002 на Донеччині, Майдан… А що було далі, мабуть всі знають. Напевне, усі виборчі кампанії, які проходили під контролем «Партії, яка будує» були підтасованими. Окрім трьох вищезгаданих сюди додаємо «прозорі» місцеві вибори-2010, де в Луганську і Харкові міськими головами стали правильні люди від правильної партії. Може хтось ще вірить в чесні електоральні перегони 2010 і 2015 року?

Повертаючись до Симоненка - мав би він хоча б краплю гідності і поваги до своїх малочисельних виборців - тоді б Янукович і мріяти не міг би про коаліцію з комуністами. А тепер Симоненко зробив свою справу - Симоненко може йти відпочивати. Партія регіонів елементарно кинула своїх червоних поплічників, піднявши прохідний бар'єр до 5 відсотків. Тут регіонали - просто санітари політичного лісу. Сподіваюсь, що вони втратять довіру своїх виборців не за 20 років, а трохи швидше...

КПУ, електоральна географія, вибори

Previous post Next post
Up