Трохи реклами Петра Симоненко

Jun 05, 2011 14:40

Пропоную до вашої уваги яскраву таблицю - динаміку підтримки комуністів у період з 1991 по 2010 роки. Чому яскраву? Ніби прості цифри, але поглянеш на них - і одразу настрій підіймається. А знайомий комуніст, коли побачив цю статистику - хапався за серце і казав, що партія мусить гнати Симоненка в шию і обирати нового лідера. А я гадаю, що не треба ( Read more... )

КПУ, електоральна географія, вибори

Leave a comment

Comments 3

vasyl_babych June 5 2011, 16:04:37 UTC
При всій моїй глибинній ненависті до комунізму, не можу не написати, що Симоненко тут ні до чого. Процеси їхнього падіння і росту (електорального) практично не залежать від дій чи бездіяльності уогось із них.

Я все-таки сподіваюсь, що за бар'єру в 5% комуністи пролетять, та й по мажоритарці їм перемагати осбливо нема де. А якщо вони пролетять повз Раду, то є висока вірогідність, що маргіналізуються, електорат розпорошиться між ПР, дрібними лівими і маргінальними проросійськими партіями.

Reply

matroskin_ua June 5 2011, 17:15:04 UTC
Не можу погодитися з тим, що Симоненко тут ні до чого. Мабуть, це рівнозначно з твердженням, що Тягнибок не має відношення до електоральних успіхів "Свободи".
Симоненко - голова партії, він несе відповідальність за результат партії, як успішний, так і провальний. На старті він отримав величезний ресурс виборців, до 1998 року він значно розпорошився, але давав змогу заявляти про себе і перемагати на виборах до ВР. В 1999 він не мав шансів стати президентом, навіть якщо б фальсифікацій не було. Але це був пік його популярності, на якому він втриматися не зміг. Після 2002 року він просто злив свій електорат регіоналам, залишивши собі лише червоних фанатиків. В тих умовах у Симоненка, здебільшого, була одна мета - втримати своїх виборців у будь який спосіб. Не втримав, бідолага))

Reply


frankensstein June 5 2011, 20:28:05 UTC
Все так. Гаплик комунякам.

Reply


Leave a comment

Up