(Untitled)

Jun 12, 2009 20:26

Ik wil architect worden.

Leave a comment

Comments 8

argantonis June 12 2009, 18:39:22 UTC
Da's wel wat anders :)

Reply

mahi_mahi June 13 2009, 16:15:34 UTC
Hmm, ja. Ik zal me ook in allemaal rare bochten moeten wringen om het voor elkaar te krijgen. Maar het zal me lukken! Dan ben ik filosoof/architect. Klinkt toch minder zielig dan gewoon filosoof.

Reply


Architectonisch componeren anonymous June 12 2009, 22:08:10 UTC
Ooit al het huis gezien dat de filosoof Ludwig Wittgenstein voor zijn zus bouwde, samen met architect Paul Engelmann? Het pand in de Kundmanngasse in Wenen is vandaag nog altijd een overtuigende getuige van een even diepzinnig als spaarzaam denken. Minimalisme par excéllence. Of hoe een wispelturig karakter telkens opnieuw in staat was - middels een karaktervolle 'beschränkung' - tot uitzonderlijke resultaten te komen. In weerwil van het verbod, slaagde ik er enige jaren geleden in prachtige foto's te maken van dit buitengewone bouwwerk. Eilaas vergat ik de foto's op te slaan en tuimelde de portable-pc waarin ze opgeslagen waren tijdens een moment van onoplettendheid ongenadig tegen de vloer. Harde schrijf gecrachet en foto's verloren. Troostend commentaar van een vriend: "Ach, dat gebouw staat er nog". Ooit hoop ik het inderdaad terug te zien en opnieuw te fotograferen, dit plaatje van filosofische bouwmanskunst. Nu de foto's verpulverd zijn, probeer ik bij tijd en wijle de beelden weer in mijn geest op te roepen. Dan zie ik bijna ( ... )

Reply


Filosofische vraag anonymous June 12 2009, 22:47:09 UTC
Hoe zou je dan, denk je, reageren als iemand je vroeg aan - ik zeg maar wat - een filosofiehuis je eigen steentje bij te dragen? Zou je eerst voor bouwmeester willen studeren en onderwijl elk voorstel om in de praktijk iets bij te leren van de hand wijzen? Is bouwen of 'willen worden' dan niet eerder een denkbeeldige vlucht dan een reëel streven? Of wil je bouwmeester worden zonder als leerling risico's te nemen? Zo kunnen misschien vele panden worden gerealiseerd, maar waarschijnlijk nooit een filosofiehuis.

Reply


Manon en Mig bouwen een huisje anonymous June 13 2009, 12:57:21 UTC
Jaaaa, dan ga ik het planologen en jij het architecten!!

Reply

Re: Manon en Mig bouwen een huisje mahi_mahi June 13 2009, 16:16:18 UTC
is goed lief :)

Reply


anonymous June 15 2009, 15:36:12 UTC
in mijn oude jas vond ik een papiertje met de tekst schotmanon@*** Google bracht me hier, in 0.19 seconden. Heb jij dan ook zo'n blitse blog? neuh.. maar wel wat foto's: http://home.deds.nl/~enso/select1.html

Reply


Leave a comment

Up