Усё пачалося з таго, што
veragodna спасылачку паказала, а працягнулася тым, што я для допісаў Wörter der Woche вырашыла знаходзіць кантэксты. І вось знайшла для слова гаплік. Спачатку нічога не "прадвяшчала": выйшла нібыта на кулінарную старонку з парадамі, чытаю:
Каб пазнаць, ці не разведзена малако, апусціце ў яго вязальны гаплік.
Ну, думаю, даю спасылку.
(
Read more... )
Comments 5
Там яшчэ ёсць навароты:
"Смятана часам дрэнна ўзбіваецца. У гэтым выпадку варта дадаць у яе трохі вавёрка, астудзіць посуд у вадзе і потым ужо ўзбіваць.
Каб палепшыць густ ёлкага нетопленого маслы, трэба спачатку такое масла прамыць у растворы соды (чайная лыжка харчовай соды на два шклянкі вады), потым два-тры разу - у чыстай халоднай вадзе і добра пасаліць" :)).
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Leave a comment