Зламалась іграшка :(

Aug 28, 2009 17:44

Пам'таєте, я писав про kernel panic?
Епопея продовжилась.
Я повідомив про свої дослідження Big Boss'а, після чого він зв'язався з менеджером ООО А-ТЕКС і ми в режимі конференції поспілкувались. Комп замінили без проблем. Більш того, на наступний день зі мною зв'язався хтось із їхніх "технарів" і надав інформацію про X-Linux який офіційно підтримується виробником компа.
Пару днів тому комп доїхав із Києва до мене у Дніпропетровськ, але через зайнятість я зайнявся ним лише вчора ввечері. Закатав на флешку свою систему з 30-м ядром і успішно завантажився. І вже навіть зрадів! Але вирішив перевірити.
Після 5-го ребуту (абсолютно коректного, ніякого баловства із живленням!) я почав ловити Segmentation fault від syslogd, а потім і Kernel panic.
Тут я вже запідозрив у себе рукожопну хворобу (це коли руки із дупи ростуть) і почав курити інет з приводу kernel panic на 2300SX. Результатів було небагато (все таки не простий комп), але вони були. Спочатку натрапив на пораду додати ключ pnpbios=off. Не допомогло.
Потім я знайшов запис про те що подібне коїться починаючи з 23-го ядра і що приводить до цього параметр CONFIG_X86_MCE (Machine check exception), який у мене був вимкнений. Скачав 22-ге ядро, зібрав, поставив - нічого не змінилось. Спочатку завантажується а потім починає падати.
Тоді я вирішив поставити офіційний X-Linux. Глядь - а там у них образ у форматі Norton Ghost! Добре що поряд лежав архів кореневої файлової системи і ядра. Спочатку вирішив спробувати їхнє ядро. Результат не змінився.
Потім знайшов більш стару версію X-Linux (ще з ядром 4-ї гілки), образ якого був у форматі dd (тобто, взагалі без формата - raw-data). Залив, завантажив. Ця версія, мабуть, прожила найдовше. Настільки, що я навіть почав думати що проблема у ядрі 2.6.x. Але, в кінці кінців і вона почала падати.
Тоді я плюнув на гордість і скачав офіційну Trial-версію Norton Ghost. Під Wine вона не встановилась, заявивши про Incompatible Operating System. Перелив разом із образом на віндову машинку і встановив там. Norton Ghost потягнув за собою ще й .NET. І що я побачив? А нічого! Ця версія не працює з форматами .gho! Про що неодноразово було запитано у них на сайті.
Ладно, знайшов старий Norton Ghost, запустив, залив образ. І шо, думаєте він запрацював? Ніфіга! Ті ж яйця.
Придивляюсь до ET-207.
До речі, шукав-шукав патчі на ядро від DM&P і абсолютно випадково знайшов їх на сторінці специфікацій процесора Vortex86SX. І ще тут-же знайшов класну фразу:
We are using GHOST.EXE to backup demo image as a GHO file. Зверніть увагу, куди веде посилання із GHOST.EXE.

Всього я перебрав 7 ядер:
linux-2.4.28 (X-Linux)
linux-2.6.22 (ванільне)
linux-2.6.23 (X-Linux)
linux-2.6.24.3 (gentoo-sources)
linux-2.6.26.1 (ванільне)
linux-2.6.29 (X-Linux)
linux-2.6.30.5 (ванільне)

При чому комп у мене не супер швидкий.

робота, carwash, іграшка

Previous post Next post
Up