Курячі грудки

Jan 14, 2012 19:26

Цей спосіб приготування курячого філе - це просто фантастика. Ніколи раніше я не знала, що воно може бути смачним і соковитим. Готується дуже просто і швидко, але щоб отримати гарний результат 
треба ТРОХИ почитати )

грудки, курка, julia, філе

Leave a comment

Comments 24

(The comment has been removed)

lyudisha January 14 2012, 18:00:04 UTC
ой, точно! Дякую! з градусами тут те саме, що й з мірами ваги, довжини і т.п. Зараз виправлю:)

Reply

(The comment has been removed)

lyudisha January 14 2012, 18:05:07 UTC
ті англіки з їхніми фунтами, інчами і фаренгейтами:) Треба окремий пост цілий робити для одиниць вимірювань.

Reply


rysika January 14 2012, 19:01:43 UTC
жарення це смаження?

Reply

lyudisha January 14 2012, 19:13:23 UTC
а то не одне й те ж?

Reply

rysika January 14 2012, 19:39:53 UTC
це, здається, русизм :)

Reply

lyudisha January 14 2012, 19:48:29 UTC
я теж так думала, а потім подивилися, що в словнику є таке і дала собі спокій:)

А взагалі, мене поки напрягає мала кількість слів, які позначають процес готування: якщо в англійській маємо poach, simmer, stew, saute, braise, blanch, boil, то передати їх одним словом важкувато:(

Reply


rysika January 14 2012, 19:37:55 UTC
я не зовсім зрозуміла момент про "швидко повертайте філе у маслі".
у шефіф на екрані це виглядає просто як обливання філе киплячим маслом.

Reply

lyudisha January 14 2012, 19:41:36 UTC
можна й так гадаю, але я перевертала кілька разів, тримаючи десь близько хвилини з кожного боку в цілому. Важливо, щоб зовні м’ясо трохи "схопилося", воно тоді всі соки тримає всередині.

Reply

rysika January 14 2012, 19:48:14 UTC
аха .
треба спробувати :)

Reply


julie_hibou January 16 2012, 10:10:48 UTC
В мене теж на компі десь валяється ця книга, навіть трохи вже перекладено, та в мене, як у порядочного учащегося це все на папірцях, папірці всюди і раз на три місяці я вигрібаю ці гори з шухляд і бездонних торб. :) Дяки за рецепт - вже менше роботи буде :)

Reply

lyudisha January 16 2012, 16:09:32 UTC
цю книгу не дуже зручно мати на компі, якщо чесно. Я часто переписую собі на папірці - і так само воно десь натицькано в блокнотах і кухарських книгах.

Reply

julie_hibou January 16 2012, 18:49:58 UTC
Мабуть таки краще централізовано перекладати в блокнот - для рецептів у мене один великий. Бо папірці всюди.

я взагалі не люблю книги на компі. шкода, що в нас нема. можна канєш замовити, я на ібеї бачила, та то мені щось не той..

Reply

lyudisha January 16 2012, 18:52:48 UTC
я теж не любила, доки Юрі не подарували читалку. Вона мені на кухні з цією книгою дуже допомогла. Але тепер Юра має її при собі (читалку тобто) і вдень і вночі - то знову папірчики пішли в хід:)

Reply


Leave a comment

Up