З іншої сторони Макдональдса

Mar 17, 2012 01:11



Як працює цей заклад, як там готують їжу - показують на дні відкритих дверей у Макдональдсі

1. День відкритих дверей проходив у київському Макдональдсі на Богдана Хмельницького, хоча буває і в деяких інших


2. Екскурсію почнемо з підвального приміщення


3. Тут у працівників є роздягалка з душем


4. Можливість попрасувати собі одяг


5. Моменти з життя


6.


7. Система створення напоїв. Ліворуч багато фільтрів фільтрують водопровідну воду


8. Концентрат коли, фанти, спрайту розмішується з водою


9. Додається газ, великий компресор ліворуч охолоджує все це, і готові напої подаються нагору, до кас


10. Вхід на склад. У Макдональдсі три склади: сухий для серветок/чаїв усяких, холодильний для усяких помідорів і морозильний для м'яса, картоплі-фрі


11. Салат для Біг Мака і директор Макдональдса, який проводить нам екскурсію


12. Концентрат соку


13. Запаси Кока-коли на випадок поломки кокакольної системи


14. В таких коробках привозять заморожену картоплю-фрі


15. Виходимо з підвалу. Тут якимось створеним спеціально для Макдональдса миючим засобом миють все кухонне приладдя


16. А тут миють руки працівники


17. Миттю рук приділяється велика увага. Інструкція з миття рук. Кран закривати ліктем!


18. Відмітки про помиті руки


19. Поряд пристрій, який робить лід для напоїв


20. І над всим цим - муховбивча лампа


21. Тут просто перуться різні ганчірки


22. Перед входом на кухню - пристрій обліку працівників. Записує хто скільки був на робочому місці, на основі чого потім нараховується зарплата


23. Кухня


24. На першій половині кухні постійно виготовляють Чізбургери, Біг Маки та інші Мак Бутерброди


25. Все починається з булочки


26. Булочку закладають у мак-тостер, де вона підігрівається


27. І стає апетитнішою


28. Далі за допомогою хитрої штуки на булку наносять гірчицю, кетчуп


29.


30. Кладуть огірки-салат-цибулю, а також сир


31. З морозильника береться м'ясо


32. Підсмажується у грилі


33. Кладеться зверху


34.


35. Все це збирають докупи і виходить апетитний Біг Мак


36. Гриль чиститься


37. А працівник, який слідкує за наявністю всіх Мак Бутербродів, загортає і кладе їх на поличку


38. До кожного сандвіча приставляється номерок з часом виготовлення


39. За допомогою хитрого годинника слідкують за часом, і якщо бутерброд лежить на поличці більше десяти хвилин - його списують


40. Скрізь перед очима працівників висять схемки що і як треба робити


41. Інша частина кухні виготовляє менш популярну їжу на замовлення. Як тільки хтось замовляє Філе-о-фіш, Чікен Мак Нагетс, Чікен Рол, інформація про це відразу з'являється на моніторі (принаймні повинна, він ніби вимкнений)


42. Чікен Рол


43. Майбутні Чікен Мак Нагетси


44. Цей пристрій зберігає картоплю-фрі замороженою


45. І розсипає її сюди


46. Далі картопля смажиться в олії


47. Стан олії постійно перевіряється, вона постійно очищується, заміняється двічі на тиждень


48. Звідси вже готову картоплю розсипають по коробочках


49. Роздавач МакПирогів. На кожному написаний час, до якого його можна продавати


50. Невеличка кімната менеджерів


51. Тут можна слідкувати за всім Макдональдсом, окрім кухні


52. Каси


53. Над кожним екраном записано, що потрібно говорити клієнтам. Ніколи не чув "Хай смакує" :)


54. Тут продавці беруть Мак Бутерброди, які подаються з кухні


55. Розливають напої, що подаються з підвалу. Кока-коли у 4 рази більше ніж усього іншого


56. Поряд зберігається лід для коли. Сам він сюди не подається, носять


57. Сокова машинка


58. Кава-чай


59. Значок з жабкою на каві означає, що при зборі кави не використовуються голодні діти Африки і рабська праця


60. Тут готують морозиво


61. А у куточку лежать Хепі Міли


62. Всі відходи і сміття у Макдональдсі ідуть у компактор, який значно зменшує їх об'єм


63. А закінчується екскурсія тим, що відвідувачів годують у кімнаті для персоналу


День відкритих дверей - безкоштовна екскурсія, яка буде цікава усім. А особливо тим, хто ще не вирішив, чи варто харчуватися у Макдональдсі:)

Київ

Previous post Next post
Up