Ренат,ну,уже по-лучше!Сначала было очень трудно,не могла найти точек соприкосновения с тем,что я знала раньше и промышленной контитеркой,это угнетало,я чувствовала себя неуютно.За эти пол года я многому научилась,мне уже интересно!
Славка,бігала дивитись.Ну ті чорненькі справді більш кекси ніж мафіни,з черницею-скоріше мафіни,сирні-щось середнє.
Я тобі напишу,як я розумію що таке мафіни,що таке кекси(хоча це чисто мої спостереження,а не тверді знання,можливо це не зовсім вірно)
Кекси.Розтираємо масло з цукром,по одному вводимо яйця,потім рідину,розпушувач,муку,все добре вимішуємо.
Мафіни.Змішуємо рідкі інгредієнти(саме змішуємо,а не ретельно збиваємо масло,тому в мафіни в основному йде масло розтоплене,або олія),готуємо густі інгредієнти,вводимо густі в рідкі неакуратно вимішуючи.
Тобто різниця.Для кексів я використовую міксер(хороший результат-в правильній збивці масла з яйцями),мафіни мішаю ложкою в мисці,як будь,дуже швидко.В кекси йде майже в 2 рази більше масла ніж в мафін,кекси получаються плотніші й тяжчі,мафіни легші,більш бісквітні.
У Славы тоже маффины сегодня - ну как тут не соблазниться! тебе тоже похвастаюсь - я разжилась итальяской силиконовой формой для 12 маффинов, но все никак не соберусь ее обновить (честно говоря - просто боязно - ни разу не пекла в силиконовой форме).
Comments 25
Reply
Reply
Reply
С выпечкой вообще интересно эксперементировать!
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Я тобі напишу,як я розумію що таке мафіни,що таке кекси(хоча це чисто мої спостереження,а не тверді знання,можливо це не зовсім вірно)
Кекси.Розтираємо масло з цукром,по одному вводимо яйця,потім рідину,розпушувач,муку,все добре вимішуємо.
Мафіни.Змішуємо рідкі інгредієнти(саме змішуємо,а не ретельно збиваємо масло,тому в мафіни в основному йде масло розтоплене,або олія),готуємо густі інгредієнти,вводимо густі в рідкі неакуратно вимішуючи.
Тобто різниця.Для кексів я використовую міксер(хороший результат-в правильній збивці масла з яйцями),мафіни мішаю ложкою в мисці,як будь,дуже швидко.В кекси йде майже в 2 рази більше масла ніж в мафін,кекси получаються плотніші й тяжчі,мафіни легші,більш бісквітні.
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Leave a comment