Tietääkö joku, miten sipulista voi helposti poistaa se sisimmän kuivan kuoren? Homma on jostain syystä kertakaikkisen turhauttavaa ja ärsyttävää
( Read more... )
Mun mielestä ne pakasteet ei ole kauhean hyviä. Tosin en ole kokeillutkaan kuin kerran ja yhtä merkkiä. PItäisi kokeilla toiste jos kerran Mitzillekin kelpaa. : )
Ottaa suosiolla mukaan sen ensimmäisen märän kuoren. Jos sipuli tuntuu pienenevän liikaa, ottaa toisen sipulin. Niin, ja ostaa alunperin vain isoja sipuleita irtolaarista :)
Ei käytä sipulin kuorimisessa veistä, vaan vetelee haluamansa määrän kuorikerroksia suikaleina pois sieltä sipulin huipusta alkaen. Sormenpäillä saa ihan hyvin otteen siitä kuivasta nipsukasta ja yleensä se ensimmäinen poisheitettävä kuorikerros on sellainen vähän nihkeä, joka ei edes katkea helposti. Sipuliyksilöt tosin vaihtelevat riippuen ilmeisesti kuivatusmetodista, ilmankosteudesta tms. joten aina ei onnistu millään. Sipulin kanta ja viimeiset kuivat kärkinipsukat kannattaa leikata pois vasta sitten kun alkaa pilkkoa sipulia, niin sipuli pysyy paremmin koossa eikä ala vuotaa itkettäviä nesteitä liian aikaisin.
Soijassa oli todennäköisesti pakattu vanhentunut erä. Jotkin firmat (vissiin) ei itse tee sitä vain ainoastaan pakkaa, joten saattaa olla että ne vahingossa pakanneet jo vanhentuneen erän jolloin pakkauksen parasta ennne päivä ei paljon kerro. Itse olen ainakin yritäänyt joskus laittaa ruoaksi useita vuosia vanhoja soijanoppia ja jouduin heittämään ne roskiin kun ei niistä ollut syötäväksi.
Comments 12
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Leave a comment