Ruuanlaittovinkkejä kaivataan

Sep 30, 2007 20:02

Tietääkö joku, miten sipulista voi helposti poistaa se sisimmän kuivan kuoren? Homma on jostain syystä kertakaikkisen turhauttavaa ja ärsyttävää ( Read more... )

Leave a comment

Comments 12

pikku_gen September 30 2007, 17:20:03 UTC
Silikonihanska.

Reply


arye_sarin September 30 2007, 17:45:58 UTC
Mä haluan kans tietää tuon sipulijutun. Ja jos joku keksii itsestäänkuoriutuvan ja -pilkkoutuvan sipulin niin mä ostan!

Reply

pikku_gen September 30 2007, 17:48:47 UTC
Pakasteallas?

Reply

arye_sarin September 30 2007, 17:52:11 UTC
Mun mielestä ne pakasteet ei ole kauhean hyviä. Tosin en ole kokeillutkaan kuin kerran ja yhtä merkkiä. PItäisi kokeilla toiste jos kerran Mitzillekin kelpaa. : )

Reply

mitzi007 September 30 2007, 18:22:13 UTC
Mun mielestä ne maistuu kaikki aika lailla samalta. Kovin voimakkaita ne ei kyllä ole.

Reply


jive75 September 30 2007, 18:05:47 UTC
Ottaa suosiolla mukaan sen ensimmäisen märän kuoren. Jos sipuli tuntuu pienenevän liikaa, ottaa toisen sipulin. Niin, ja ostaa alunperin vain isoja sipuleita irtolaarista :)

Reply


rowanna73 September 30 2007, 18:17:17 UTC
Ei käytä sipulin kuorimisessa veistä, vaan vetelee haluamansa määrän kuorikerroksia suikaleina pois sieltä sipulin huipusta alkaen. Sormenpäillä saa ihan hyvin otteen siitä kuivasta nipsukasta ja yleensä se ensimmäinen poisheitettävä kuorikerros on sellainen vähän nihkeä, joka ei edes katkea helposti. Sipuliyksilöt tosin vaihtelevat riippuen ilmeisesti kuivatusmetodista, ilmankosteudesta tms. joten aina ei onnistu millään. Sipulin kanta ja viimeiset kuivat kärkinipsukat kannattaa leikata pois vasta sitten kun alkaa pilkkoa sipulia, niin sipuli pysyy paremmin koossa eikä ala vuotaa itkettäviä nesteitä liian aikaisin.

Reply


emmuzka September 30 2007, 18:53:45 UTC
Soijassa oli todennäköisesti pakattu vanhentunut erä. Jotkin firmat (vissiin) ei itse tee sitä vain ainoastaan pakkaa, joten saattaa olla että ne vahingossa pakanneet jo vanhentuneen erän jolloin pakkauksen parasta ennne päivä ei paljon kerro. Itse olen ainakin yritäänyt joskus laittaa ruoaksi useita vuosia vanhoja soijanoppia ja jouduin heittämään ne roskiin kun ei niistä ollut syötäväksi.

Reply


Leave a comment

Up