Ruuanlaittovinkkejä kaivataan

Sep 30, 2007 20:02

Tietääkö joku, miten sipulista voi helposti poistaa se sisimmän kuivan kuoren? Homma on jostain syystä kertakaikkisen turhauttavaa ja ärsyttävää ( Read more... )

Leave a comment

Comments 12

linblad October 1 2007, 06:47:13 UTC
Muistan myös keitelleeni joskus jotain soijarouhetta tuntitolkulla, eli lienee erävika.

Sipuleissa ja sipuleissa on eroa. Kuten Jive aanoi, suuria sipuleita irtolaarista ja mahdollisimman suoraan kaupasta, eli ei kuivaile niitä missään kaapin nurkassa viikkotolkulla. Itse kiskon myös reippaasti sen puolikuivankin kerroksen pois ja käytän sitten vaikka yhden sipulin lisää. Yleensä itse lohkaisen ensin veitsellä alapulen juurikannan pois ja katkaisen varren parin sentin mittaiseksi. Sitten ylhäältä pyörittelen sormilla kantaa auki sen verran, että mehevä osa paljastuu ja kiskon sormilla reilusti kuorta pois. Ei kauhean säästeliäs mutta nopea vaihtoehto.

Reply


pikku_gen October 1 2007, 08:08:00 UTC
Silikonihanska! Silikonihanska! Se semmoinen mikä käy uusien pottujenkin kuorimiseen! Se on maailman kätsyin jopa sipulin kuorimiseen, etenkin sen vihoviimeisen kuoren. Samoin kuin se valkosipulinkuorija.

Kukaan ei kuuntele mua. Äh.

Reply


kissankello October 1 2007, 10:22:49 UTC
Mulle tulee äärimmäisen harvoin vastaan sisempiä kuivia kuoria. Ostan sipuleita sekä verkkopussissa että irtolaarista. Sipuli on mielestäni helpointa kuoria niin, että sen halkaisee kuorineen päivineen ja poistaa kuoret vasta puolikkaista. Toimiva konsti on myös heittää sipulit hetkeksi lämpimään veteen, niin kuori irtoaa miltei itsestään ihan sormin vetämällä. Jälkimmäistä vinkkiä hyödynnän, jos haluan nättejä pikkusipuleita esim. uunijuureksiin tai pataruokaan.

Reply


Leave a comment

Up