Беларусь не збрэндзіла

Nov 02, 2011 15:20


Выйшла мая другая калонка на 34mag.net

Падарожнічаючы па Лацінскай Амерыцы, я імкнулася пакаштаваць розных нацыянальных, уласцівых толькі пэўнай краіне, страваў і напояў. Якім жа было маё здзіўленне, калі, пакаштаваўшы мясцовай «Калумбіяны» (з пазнакай «нашая» на бутэльцы), я адчула знаёмы смак «Бураціны». Яшчэ большым здзіўленнем сталася тое, што ( Read more... )

34mag.net

Leave a comment

Comments 24

andrus_lasko November 2 2011, 15:27:22 UTC
ох ужо гэтыя аргентынцы! няпраўда! вараная згушчонка - гэта традыцыйна бразільская страва! з яе нават торт тут робяць адмысловы!
а калі сур'ёзна - чым баршчы адрозніваюцца? я гатую, як прабабуля вучыла, мяркую, што мусіць быць украінская версія. а беларускі боршч які?

Reply

litota_ November 2 2011, 17:04:21 UTC
з таго, што ведаю я, у беларускім баршчы няма капусты. а таксама буракі варацца спачатку асобна, а ў боршч дадаюцца нарэзанымі ўжо ў самым канцы. прынамсі такім чынам адрозніваліся баршчы, якія ў падарожжы гатавала я і ўкраінка Дзіяна )) хаця, канечне, рэцэпты могуць адрознівацца ў кожнай сям'і :)

Reply

tumash November 2 2011, 17:42:07 UTC
хаха! у Інданезіі самыя смачныя пірагі са згушчонкай! пры тым, што свежага малака там няма наагул.

Reply

andrus_lasko November 2 2011, 18:38:18 UTC
ой, боршч без капусты, ыыы.
ну, відаць, у нас украінскі боршч сямейны =)

Reply


Так вот что... а я голову ломаю kennymertv November 2 2011, 18:56:00 UTC

... )

Reply


salej November 2 2011, 20:38:54 UTC
Цікавы артыкул, дзякую. Я, дарэчы, нашу згушчанку (не вараную) выстаўляю ледзь не як нацыянальны прадукт :) Калі еду за мяжу, заўсёды вязу ў якасьці падарунка глыбоцкую згушчанку і яшчэ зэфір, звычайны, белы ці ружовы, без араматызатараў.

Reply

litota_ November 2 2011, 20:40:31 UTC
а яшчэ сыркі глазіраваныя :)

Reply

salej November 3 2011, 06:29:46 UTC
а, так :) праўда апошнім чсасам іх моцна рознымі хімікатамі папсавалі, часам некаторыя есці немагчыма.

Reply


ljusdunkel November 2 2011, 23:47:48 UTC
У Гiшпанii dulce de leche традыцыйны прадукт, няхай ня брэшуць аргентынцы. Дарэчы, Nestlé вырабляе дульсе де лече таксама. I звычайнай згушчонкi якой хочаш тут ёсць, мясцовая гiшпанская, галандская (самая смачная з усix!), тая ж швейцарская. Я купляю перыадычна, вельмi смачная!

Reply

salej November 3 2011, 06:31:11 UTC
Неееее! У Галяндыі згушчанка як у нас??? А я туды нашу завозіў :))) Думаў здзівіць. Затое зэфіра ў іх дакладна няма!

Reply

ljusdunkel November 3 2011, 07:37:01 UTC
Я не была ý Галандыi, але экспартная галандская згушчонка ý нас бывае час ад часу, вельмi смачная! Навогул, еýрапейскiя згушчонкi выдатнай якасцi, як i малако. Пэýна i без радыяцыi. Пра сыры ýжо i не кажу:))) А вось зефiру нiдзе няма, гэта тыпова беларускi (савецкi) прысмак. Мая сястра жыве ý Турцыi, там згушчонка адсутнiчае як клас, я ёй з Гiшпанii вялiзную банку прывозiла. Сыркоý у шакаладзе няма таксама ý нас:)))

Reply

salej November 3 2011, 08:38:42 UTC
А у вас гэта дзе, у Гішпаніі?

Reply


Leave a comment

Up