про Болеро

Jul 07, 2011 18:19

Я не люблю балет. Здається, в дитинстві мені він подобався, як і фігурне катання, але з того часу критерії прекрасного зазнали в мені певного тюнінгу. Так ось, балет не люблю, але медитативна всім відома композиція Равеля "Болеро" мене завжди чіпляла своєю якоюсь спіралевидною, циклічною медитацією. Це вже тепер я знаю завдяки sempre_fidelis, що форма ( Read more... )

збіги, арт, Київ

Leave a comment

Comments 5

(The comment has been removed)

(The comment has been removed)

liniyka July 14 2011, 12:07:21 UTC
ага)
все одно прикольно, що він може відрізнятися аж на 15%!

Reply

liniyka July 14 2011, 12:05:53 UTC
я ж ботан у цьому і написала з авторитетних слів знавця)). Але Вікі каже : Рондо - музыкальная форма, в которой неоднократные (не менее 3-х) проведения главной темы (рефрена) чередуются с отличающимися друг от друга эпизодами[1]. Является наиболее распространённой музыкальной формой с рефреном.
Це ж так і є ...Але в Болеро 2 основні теми змінюються, чередуються і розвиваються.
Хоча в статті Равель згадується з іншою штукою - "Павана".
Про безкінечність виконання я ж не писала: "може тривати від 15 до 18 хвилин", і це я не придумала, тому що так написано про цей твір: "Длительность звучания «Болеро» составляет около 15 минут, хотя при исполнении в постоянном темпе, без ускорения, как этого требовал композитор, может достигать и 18 минут."
Дякую за критику, буду уважніше цитувати різні джерела, але в псевдо-науковий умняк впадати не збиоаюся, тому що пишу свої огляди з емоційно-профанської точки зору)))

Reply


(The comment has been removed)

liniyka July 19 2011, 13:17:25 UTC
У мене перший спалах пристрасті до попсової (тим не менше якісної) класики теж припав на підлітковий вік. Другого спалаху, правда, не було, бо зараз мені подобається класика менш відома. Постачає брат-музикант))
Цікаво, хоча я теж не натикалася на версію. І цілком можливо, адже в ті часи багато талановитих музикантів і письменників постраждали від війни.

Reply

(The comment has been removed)

liniyka July 21 2011, 13:35:01 UTC
Хе-хе! Це дуже круто, я теж зважаю на знаки, коли минуле назад не пускає)))
але not available in your area мене завжди на Ютьюбі засмучує. Не пропустять моменту, коли можна нас цим підколоти....

Reply


Leave a comment

Up