Ciasto kruche z rabarbarowo-truskawkowym powidłem i kuchenna niedziela

May 11, 2014 19:33

Pół dnia przy garach. Ale obiad będę miała na cały tydzień. Na pierwsze danie była ulubiona szczawiowa z najprawdziwszegi dzikiego szczawiu. Na drugie było do wyboru:
pulpety w sosie koperkowym


Read more... )

rabarbar, wypieki, truskawki, kruche ciasto, ciasta

Leave a comment

Comments 4

ext_2030228 May 12 2014, 15:44:49 UTC
Pyszności na talerzach, wszystko to bardzo lubię :) Piękny kolor nadzienia w cieście, bardzo świeży , czerwony :) U Ciebie jak zawsze bardzo smacznie :) Pozdrawiam Małgosia z akacjowego

Reply

krystyna9 May 13 2014, 19:43:01 UTC
Dziękuję Małgosiu :) A nadzienie w rzeczywistości było bardziej intensywne w kolorze. Udało mi sie kupić rabarbar malinowy, który jest czerwony i truskawki też swoje zrobiły.

Reply


ext_2562159 May 12 2014, 21:38:49 UTC
Ha! Nie wiesz nawet jak mnie cieszy, ze kapusta Ci jednak posmakowala! :) Ja bym chetnie porwala Ci tego mielonego z talerza ;)

Pozdrawiam serdecznie i milego tygodnia zycze!

Reply

krystyna9 May 13 2014, 19:48:07 UTC
Dziękuję Beato :) Ja kapustę jadłam z dużym smakiem. Alę ślubny ją wręcz pochłaniał a nie jadł :D Bo wiesz, ja to taka gospodyni, że jak sama nie je to i nie gotuje :D Aż tu kapustka na obiad :) Kapustka, której nigdy nie podawałam bo nie jadałam. Znikła bardzo szybko z talerzy.
Kolor potrawy był zdecydowanie ładniejszy niż na fotce, ale za oknem buro, w domu buro to i aparacik nie dał rady złapać rzeczywistych kolorów

Reply


Leave a comment

Up