Leave a comment

Comments 11

taralana August 26 2011, 17:06:13 UTC
вау какой рецепт ,какой пирог .спасибо ,обязательно попробую сделать :))))

Reply

krystyna9 August 27 2011, 05:32:52 UTC
Dziękuję bardzo :)
Tarta jest bardzo smaczna i co najważniejsze robi się ją bardzo szybko. Tylko to czekanie aż się schłodzi w lodówce :( Na drugim zdjęciu jest kawałek który ukroiłam przed wstawieniem do lodówki

Reply


sergej_pozhar August 27 2011, 05:09:55 UTC
Мне нельзя на такое смотреть - впадаю в состояние транса, очень нравятся такие штучки)))

Reply

krystyna9 August 27 2011, 05:34:23 UTC
:) :) :)
Oj Sergej, Sergej . Uśmiałam się teraz z tego co napisałeś :)
Dziękuję bardzo

Reply


margot1111 August 27 2011, 07:31:40 UTC
Krysiu ,ona wygląda obłędnie, no tak pysznie ,a że mi zabrakło tchu

Reply


tatyanka_st August 28 2011, 12:44:49 UTC
Чудесный пирог! Лимон+малина - одно из любимых летних сочетаний!!! Спасибо!

Reply


madasja December 4 2011, 20:20:39 UTC
Dawno mnie nie było w LJ i mam zaegłości :) Czytam po kolei twoje przepisy, jak zawsze niesamowite. Często trafiam na ciastka digestive w opisach. Proszę wytłumacz jakie to są. Albo gdzie je kupujesz, może w jakiejś sieci, to i u nas będą.
Zachwycona też jestem makowcem (tym z wiśniami), czy znajdę gdzieś przepis na ciasto? Najczęsciej robie drożdżowe i mi pęka w trakcie pieczenia, mak wypływa. Nadal jest smaczne, ale wygląd na tym traci. Dodam, że wypieki drożdżowe nie są mi obce, ale to pękanie notorycznie jest tylko z makowcem. Zawijać staram się nie mocno.

Reply

madasja December 5 2011, 11:00:19 UTC
Teraz już wiem o jakie ciasteczka chodzi, dziękuję :)

Co do makowca - chyba juz rozumiem, na czym polegał mój błąd, robiłam ciasto jak na drożdżówkę, mięciutkie i puszyste. A musi być wlasnie kruche. Dzięki za podpowiedź!

Reply

krystyna9 December 5 2011, 13:41:06 UTC
w tym makowcu jest to ciasto krucho-drożdżowe. Jakoś makowce w samym kruchym cieście nie bardzo mi smakują. Już zdecydowanie wolę te makowce, otulone leciutki i pulchniutkim ciastem drożdżowym. Smak takiej strucli jest najlepszy, tylko ten feler wizualny, gdy odłazi ciasto od maku ........... :)

Reply


Leave a comment

Up