Вишиванки з Кашміру

May 11, 2015 10:12



Вишиванки з Кашміру (Індія). Одяг аріїв. Кашмірці так само, як ми, є нащадками аріїв, скіфів і гунів.
Кашмірські вишиванки - це доказ давності української культури. До речі, на антських фігурках з Київщини теж зображені слов'яно-іранські вишиванки VI століття.

Відео розділене на 3 частини. З 0 хвилини йдуть білі вишиванки. З 2:50 хвилини - кольорові вишиванки (це вже фантазія сучасних індійських модельєрів; вони беруть за основу народний фасон і граються з кольорами, порушуючи народні традиції, щоб створити привабливий продукт, бо такі різнокольорові вишиванки краще продаються). Мода - це найефективніший знищувач народних традицій. Третя частина відео - це З 9:54 хвилини показує українські вишиванки (для порівняння) і історію спільного походження українців і народів Кашміру від аріїв, скіфів і гунів.

Деякі вишиванки вишиті візерунками, дуже подібними до нашої петриківки. Можливо, це іранські візерунки.

image Click to view


Музика кашмірська є схожою на гуцульські мотиви. Мелодія так само розганяється-уповільнюється, затихає - гучніше-тихіше грає. Такі самісінькі й цимбали. У гуцулів цимбали і скрипка - основні інструменти. Є в Індії і аналог нашої кобзи - сітар.

Украина, Индия, кінець пантюркізму, арійці, украинцы, українська культура, орнаментика, Україна, українці, арії, вишивка, скифы, вишиванка

Previous post Next post
Up