Манная каша

Mar 06, 2012 15:34


Хотите сварить манную кашу ребенку? Но так, что бы нужной консистенции, без комочков, а главное - полезную?
Read more... )

каши, манка, детское меню

Leave a comment

Comments 7

как аппетитно выглядит! lesadko March 6 2012, 14:44:06 UTC
вкуукууснооооо! буду готовить))

Reply

Re: как аппетитно выглядит! kaysad March 6 2012, 14:54:05 UTC
))

Reply


jarkokozak March 6 2012, 15:26:24 UTC
Для чого варити 20 хв, якщо можна просто замочити крупу на 2-3 год у холодну воду для набухання.
Переварювати 20 хв - це нищити всі корисні речовини.

Reply

kaysad March 6 2012, 15:46:31 UTC
Так на скільки замочити? На 2? Чи 3 години, щоб в результаті отримати таки готову кашу? Напевно точно невідомо? Щодо корисних речовин: Вітаміни загинуть і під час 5хв кип'ятіння, а мікроелементи так чи інакше залишаться.

Reply


jarkokozak March 6 2012, 16:01:18 UTC
Вас дійсно хвилює питання - дві години, чи три, чи вам просто так, аби щось сказати?
Навіть якщо не вдаватись до дискусії про корисні речовини, то все одно замочити простіше, ніж 20 хв варити. Раціональніше)

І ще, якщо будете писати рецепти, то грами скорочуються як (г) а не (гр).

Reply

kaysad March 6 2012, 16:17:58 UTC
ок, г так г. Готуйте манну кашу так, як вважаєте більш раціонально :). Адже я пояснила, чому варити треба саме 20 хв. Це позиція дієтолога, та що він знає. Згадала тільки що, що грузини ніколи не замочують квасолю, щоб з неї не вимочувались корисні речовини, тоді як українці замочують, щоб вони не виварювались.

Reply

jarkokozak March 6 2012, 18:06:51 UTC
Якщо замочити в невеликій кількості води, так щоб ледве покривала крупу - то нічого й не вимиється.
В принципі, обидва способи схожі, в одному манна крупа набухає до варіння, в другому - в процесі варки.
Дієтолога теж можна зрозуміти, адже в 90% випадків просто забудуть намочити крупу,
а варити 20 хв можна й незамочнену :))

Reply


Leave a comment

Up