Торт "Пташине молоко"

Mar 14, 2010 21:23



Тісто
1 яйце
1 скл. цукру
1 скл. сметани
0,5 ч. л. соди
1 скл борошна

Все ретельно по черзі перемішати та спекти корж у круглій формі при температурі 180 градусів, готовність перевіряю дерев"яною шпажкою
Корж ще теплим розрізати навпіл на два коржі.
можна залишити один корж, але тоді випікати в більшій формі

Крем, є декілька варіантів

1 варіант: приготувати манну кашу: 1 скл. молока+2 ст.л. крупи

200 грам масла стерти з 1 скл. цукру (я використовую макітру) додавати по ложці холодну манну кашу
можна додати сік половинки лимона

2 варіант: потрібно збити з цукром півлітри сметани (купую домашню)
окремо в чашці розвести готове желе з пакетика(купую польське): на 1 пачку 1/2 скл. кропу, помішуючи охолодити та цівкою вливати у збиту сметану

3 варіант: на фото
30 гр желатину
5  яєць
1 скл. цукру
150 гр масла вершкового
0,5 ст молока
1ст.л. борошна без гірки

відділити білки від 5 яєць, покласти в холод
жовтки розтерти з половиною скл. цукру, додати 1 ложку борошна і молоко, поставити варитися на малесенькому вогні чи на водяній бані, до максимального загущення.
Готова маса має бути схожа на заварний крем...
Коли охолоне - добре збити. Масло збити до білого, змішати з жовтками, продовжуючи збивати ще 2-3 хв.
Желатин замочити приблизно десь у скл. холодної води...розчинити на водяній бані чи у мікрі до рідкої консистенції. Трохи остудити, щоб був ледь теплий.
Білок збиваємо з рештою цукру на міцну піну.
З"єднуємо і збиваємо масляно-яєчну суміш із рідким желатином, потім легесенько і швидко перемішуємо з білковою піною.

Зверху торт залити розтопленим шоколадом



торт, десерт

Previous post Next post
Up