Ligoninej...

Dec 14, 2010 22:24

... mociute savo palatoj patenka i statistini amziaus vidurki - guli moterys 77,85 (mociute), 87,87 metu amziaus. Kitose palatose kiek maciau irgi amziaus grupe panasi. Skyrius kardiologinis. Visos moteriskes apykurtes, todel pokalbiai palatoj vyksta pakeltu tonu, ir didzioji dalis pokalbiu vyksta i viena puse (t.y. kalbancioji pasakoja, ka nori pasakyti, klausancioji nelabai girdi, bet istaikius momenta pradeda pati pasakoti ka nori pasakyti. Klausausi dazniausiai as - nes gerai girdziu, ir nieko neturiu pasakyti pati. Atsakineti nelabai reikia - uztenka linkseti galva, supratingai sypsotis, ir kartais sakyti "Taaaaip").

... nezinau kur eina ligoniu kasu pinigai, nes uz viska reikia moketi. Gydo nuo plauciu uzdegimo - antibiotikus reikia pirkti. Nuprause/pervilko rubus/patalus - atnesa saskaita apmokejimui. Pastate laseline - irgi mokek. Cia neskaitant tu pinigu, kurie kisami tiesiai daktarams/seselems i kisene. Mes nustojom kisti i kisene, kai pasirode, kad vos ne kasdien vaistu leisti ateina nauja sesele, ir visoms nesumokesi - pinigu neuzteks.

... mociutei ant ranku - didziausios melynes. Cia ivertinant ta fakta, kad bent jau pradzioj visoms seselems buvo mokama. Atejusios seseles naujus vaistus leidzia i ta pacia ranka su baisia melyne, nors kita ranka maziau skauda. Musu ir mociutes prasymus durti i kita ranka ignoruoja. Yra tikimybe kad del to, kad mociute (buvus sesele su 35 metu darbo stazu) pasake, kad jos laikais uz toki darba butu ligoninej nelaike.

... mociute labai koseja. Sesele i prasyma "gal turit ko nors nuo kosulio" pasake "mes dziaugiames kad nuo sirdies ka nors turime. Kosuli galit namie gydytis" . Ir net nepasake ka nuo to kosulio nusipirkti patiems - pasake "vaistinej paklauskit".

... palatos kaimyne bobute isveze i rentgena be chalato - tik su pizama. Gryzus bobute visiems guodesi, kaip smarkiai susalo.
... tai paciai bobutei pries tai eme krauja is venos. Atejus sesele bobute nuklojo visa, iki koju, paeme krauja, liepe viena ranka laikyti kita - ir isejo. Neuzklojus. Pati uzsikloti bobute nesugebejo - rankos buvo uzimtos - viena ranka laike kitos rankos skyle venoje.
... ta pati bobute miega su pampersu, bet nemoka juo naudotis (sorry uz detales). Nakti pakviesta sesele vietoj to kad paduoti basona pasake "turi pampersa - i ji ir daryk". Ir isejo. Bobule patrauke i tualeta viena (po infarkto, su plauciu uzdegimu, 87 metai, vos paeina). Buvo visi sansai ten pakeliui ir numirti. Isgyveno.

So far so good. Rytoj israso. Jei viskas gerai. Laikom spygas. Ranku irgi.
Previous post Next post
Up