Які патрэбен посуд для мікрахвалевай печы?

Oct 07, 2011 14:32

Мікрахвалевыя печы - тэхніка, якая неабходна на кожнай кухні. І як любая тэхніка, безумоўна, яе эксплуатацыя патрабуе выканання мер засцярогі. І яны ўключаюць выкарыстанне для падрыхтоўкі ежы ў печах ЗВЧ асаблівага посуду, прызначанага для мікрахвалевак. Пра яго далей.

Перш за ўсё варта сказаць пра тое, чаму нельга выкарыстоўваць для падрыхтоўкі ежы ў ЗВЧ просты посуд? Калі ён ўтрымоўвае метал, можа паўстаць праблема. Справа ў тым, што любы метал не прапускае мікрахвалевае выпраменьванне. Нават калі ў тары ён утрымоўваецца ў малой колькасці ці яна проста мае металічны дэкор, усё адно такі посуд не падыходзіць для падрыхтоўкі прадуктаў у печах ЗВЧ.

З якога ж матэрыялу павінен быць зроблены посуд для гэтага віду тэхнікі? Па-першае, з такога, які як не паглынае мікрахвалі, так і не адбівае іх. Ён павінен проста прапускаць іх. Па-другое, акрамя таго, такі матэрыял павінен быць тэрмаўстойлівым, што мяркуе цягавітасць да 140 градусаў па Цэльсіі, а таксама вогнетрывалым, гэта значыць здольным вытрымаць да 300 градусаў плюс. І такія матэрыялы існуюць: напрыклад, фаянс, парцалян, сталовае шкло, некаторыя віды керамікі, праўда, калі на іх няма слоя дэкаратыўнай металічнай фарбы (а вытворцы парой яе выкарыстоўваюць для агульнай эстэтыкі). Прыгледзіцеся на наяўнасць залатых абадкоў на місках для ЗВЧ. Яны могуць індукаваць высокачастотны ток. І іскрэнні/узгаранні/дугавога разраду не пазбегнуць.

Што да парцаляну, тое яго можна выкарыстоўваць практычна ўсіх відаў. Напрыклад, мікрахвалевыя печы LG «паважаюць» такі посуд. Разаграваюць напоі ў парцалянавых кубках. У іх жа заварваюць настоі з лекавай травы, кавы і іншыя напоі. Парцалянавыя талеркі ідэальныя для разагравання, прычым як першых, так і другіх страў. Яны будуць добра глядзецца на сервіраваным стале.

Калі жадаеце выкарыстоўваць у ЗВЧ керамічны ці фаянсавы посуд, у якім выдатна гатаваць амлеты, яечні, адбіўныя, тады зверніце ўвагу на тое, ці пакрыты яны адмысловай глазурай, якая абараняе яе ад перагрэву. Нераўнамерны слой глазуры вядзе да «згубы» посуду. Ёсць на фаянсе і кераміцы скол, можаце адважна іх выкідваць: яны, не маючы глазуры, лёгка прапускаюць мікрахвалі, моцна пераграваючыся.

Аднаразовы посуд для разагравання ежы ў мікрахвалеўках - тэрмаўстойлівыя пластыкавыя пакеты, якія вытрымоўваюць тэмпературы ад мінус 40 да плюс 140 градусаў па Цэльсіі. Яны бываюць розныя па форме, памерам і колеру. Часта іх ужываюць для адтавання прадуктаў і падрыхтоўкі страў. Канкурэнтная перавага такой тары - тое, што яе можна адразу змяшчаць з маразілкі ў печ. Аднак у ёй нельга гатаваць стравы з багаццем тлушчаў і цукроў, паколькі пералічаныя рэчывы пры награванні дэфармуюць пластыкавыя ёмістасці.

Тэрмаўстойлівае шкло і шклокераміка выкарыстоўваюцца як для адтавання прадуктаў, так і для разагравання/падрыхтоўкі страў. Памятайце, што звычайнае шкло можа і не вытрымаць гарачую ежу.

Дарэчы, не варта гатаваць у посудзе для мікрахваль ежу ў духавой шафе. Для класічнай духоўкі існуе свая тара.

А зараз трохі пра кошт посуду для выкарыстання ў ЗВЧ. Цана на яе звычайна вышэй, чым на проста тэрмаўстойлівы посуд. Яе кошт залежыць і ад формы. Так, для ЗВЧ-печы ідэальная авальная форма ці, як варыянт, цыліндрычная.

Спадзяемся, што гэты артыкул дапаможа вам у выбары неабходнага посуду, які напэўна палюбіць ваша мікрахвалевая памагатая.
© Святлана Калтовіч, 2011 г.



артыкул

Previous post Next post
Up