Фестиваль дерунів, 8 вересня 2012

Sep 11, 2012 23:53

Уже три роки я мріяла потрапити на фестиваль дерунів у місто Коростень, але весь час щось заважало. То нас не було в Києві, то ми були після поїздки на море і було не до того, а то просто було влом рано встати. Цього року я вирішила відрізати шляхи для відступу і для надійності замовила тур в Унікальній Україні. Якщо гроші за поїздку заплачені, то обламатися задавить жаба. Що я люблю в Унікальній Україні, так це організацію: зручний автобус, екскурсовод, довезуть до місця і потім зручно висадять в Києві.

У програмі був візит в музей "Скеля" і сам фестиваль дерунів.




Музей "Скеля" нагадав мені Балаклаву - така ж грандіозна і безтолкова споруда, на яку викинули багато фінансових і людських ресурсів, і яка так і не використовувалась за призначенням. Це такий воєнний об'єкт, видовбаний в скелі. Нас провели по центральному поверху. Довжина коридору - 146 метрів, по обидва боки розташовані кімнати, в яких раніше були кабінети, кімнати відпочинку, а тепер там виставлені експонати музею.

Колекція протигазів. Нижній правий - експериментальний, в ньому можна було розмовляти. Через один від нього - з вбудованим поїльником, можна було під'єднувати флягу і пити. На окремому стенді показані різні фото, в тому числі - протигази для собак.





Такі індивідуальні аптечки довго валялися у нас вдома:




Фірма мерседес робила не тільки авто:




Кімната відпочинку. Всього їх було дві. В кожній стояло двоповерхове ліжко і тумбочка.




Раритетне радіо




Кімната зв'язкового







Більше про "Скелю" тут

Об'єкт знаходиться в мальовничому парку ім. Островського в центрі Коростеня. Через парк протікає річка Уж, і є гарний місток. На містку за традицією чіпляють різні замочки.













Фестиваль був веселий. Тут можна було поїсти дерунів, подивитися майстер-клас дерунів від мера, побачити, як коростенці проявляють креативність і прикрашають свої столи.














Відкриття фестивалю:





Звичайно, я не могла пройти повз вишивку. Один стіл був прикрашений такими раритетними рушниками:





На головній вулиці дівчата продавали свої роботи. Така краса - не можна відірвати очей. Це вишивка стрічками. І дуже недорого, від 200 до 600 грн.












Трохи погуляли містом. На воротах побачили такий замок:




Хотіли зайти в краєзнавчий музей, але вхідні квитки коштували 10 грн, і ми чомусь їх пожаліли. Зараз думаю, і чого б це. Але в день проведення фестивалю відвідувачів тут дуже негусто. Тільки собак багато:




Будинок по сусідству з музеєм:




Бачили рицарський турнір. Він був дууууже нудний, і було холодно, тож ми трохи подивилися і пішли далі їсти деруни ))




Вокзал:




Вулиця міста:




Гастроном стандарт:





Мозаїка на льонокомбінаті:




Пам'ятник Чорнобилю




Співаючі бабусі. Сиділи і співали, і по дорозі додому теж співали





І наостанок Ленін: в якому пострадянському місті його немає?


мої мандрівки, їжа, веселі картинки

Previous post Next post
Up