Декупаж: банка для сипучих продуктів, годинник, магніт

Sep 05, 2012 18:33

На кухні розбився годинник, а оскільки ми вже дуже звикли дивитися на стіну, щоб звірити час, довелося включати фантазію і робити годинник на кухню. Спочатку хотіла зробити годинник на платівці, але у мене не зрослося з заготовкою. Я навіть приклеїла в центр красиві маки і маківки як позначки 3, 6, 9 і 12 годин, але в голові не складалась цілісна картинка. Тоді я дістала дві двп-шні заготовки, куплені півроку тому. Помудрила з серветками, вирішила на прямокутну заготовку приклеїти цілу серветку, а тоді вже мудрити далі. Клеїла методом файлу -- все приклеїлося майже ідеально, без зморщок. В принципі, це вже виглядало непогано, можна було вставляти механізм і вішати :)) Але не вистачало поділок або циферблату. Перебрала в уяві, як можна нанести поділки, так нічого і не придумала. Тоді вирішила робити циферблат. Роздрукувала циферблат на серветці і знову ж методом файлу приклеїла його на заготовку. Виглядало це ще краще, ніж спочатку. Але мені закортіло зістарити годинник двокроковим кракелюром. В неділю я його купила, і стала читати майстер-класи. Зрозуміла, що спочатку треба потренуватися на чомусь іншому, і попутно зробила банку для сипучих продуктів.

Банку почистила від старої наклейки, змила клей уайт-спіритом, зашкурила, загрунтувала, методом файлу приклеїла серветку, домалювала місця, де не вистачило серветки. Сьогодні зранку зібралася з духом і зробила двокроковий кракелюр на банці. Тріщинки проявляла купленими вчора в Зої тінями для повік. Тріщинки проявляються, але краще мабуть масляні фарби купити для цього. Вийшло симпатично, але не без огріх. Я побачила, як треба накладати перший крок, а накладаючи другий, треба бути уважною і накладати його по всій поверхні, інакше будуть сірі плями. Вважаю як для початку вийшло непогано. Кришку поки що залишила чорною, потім треба купити коричневу фарбу в аерозолі. Досі не дуже дружу зі спонжами, та і з пензлями не дуже -- ніяк не приноровлюсь накладати фарбу так, як мені треба.




Надихнувшись успіхом з банкою, я вирішила не відкладати і зробити тріщинки на годиннику. Але перед тим пофарбувала коричневою фарбою задник і зробила коричневий кантик по краю. Щоб намалювати рівномірно, приклеїла малярний скотч. Ось все просохло, і я почала робити двохкроковий кракелюр. Нанесла перший шар, просушила. Нанесла другий, висушила феном, проявила тріщинки, змила слизьке під тонкою цівкою теплуватої води, просушила, двічі покрила лаком. Покрила лаком задник і вставила механізм. Ось він, мій красень.




А ще доробила нарешті лавандовий магніт. Тут однокроковий кракелюр, дуже дрібні тріщинки.


декупаж

Previous post Next post
Up