Leave a comment

Comments 6

ariy_ukraina July 31 2016, 09:40:56 UTC
Класичний випадок, коли спочатку ставиться завдання довести бажане, а потім до цього підтягуються факти і компілюються "теорії"

Reply

juri_rust July 31 2016, 13:41:44 UTC
А что вас не устраивает в данной теории? Лично я придерживаюсь похожих взглядов.

Reply

ariy_ukraina August 5 2016, 11:24:27 UTC
Ваше право, звісно, притримуватись будь-яких поглядів. Але в даній теорії є тільки компіляція фактами і видумками. Наприклад - Новгород ніколи Руссю не був. Новгород - це Словени. Коли хтось їхав з Новгороду в Київські землі - так і писалось - їду на Русь. Є багато прикладів в літописах - можна без проблем знайти. Навіть у мене в журналі по тегу Історія. До речі оце НА (Русь) потім перейшо і НА (Україну).
Потім - абсолютно ігноруються результати сучасних генетичних досліджень. Нордичні племена мають більше 30 (шведи - більше 40)% гаплогрупи I1a1. У росіян її менше ніж навіть як у українців - 3-4 %. Та ще багато іншого. Чесно скажу - з таким же успіхом євразійці можуть створити будь-яку їм потрібну теорію.

Reply

juri_rust August 5 2016, 11:35:57 UTC
ну в тексте говорится не о Новгородской Русь, т.е. государственном образовании, а о руси - как пришлых варягах. т.е. о народе или сословии.

В Киев же русь пришла вместе с Олегом, он же Одд Стрела, норвежских саг, к слову из новгорода. И именно они сделали Киев своей столицей, ну и дали название новому государству.

А касательно генетики и того, сколько у кого процентов в крови, так и маньчжуры в Китае находились, и сейчас может быть еще находятся на уровне статистической погрешности, что не мешало им иметь свою династию, быть элитой государства и управлять всеми территориями.

Reply


Leave a comment

Up