Կոճապղպեղ ու կոլրաբի

Nov 16, 2012 12:03

Այս երկու բանջարաղենների բացահայտումն ինձ համար նույնպես Գերմանիայում է եղել ( Read more... )

համով, բուսակերություն

Leave a comment

Comments 2

deghin November 16 2012, 21:05:06 UTC
Կոճապղպեղը ես մի երկու տարի առաջ էի առել առաջին անգամ՝ փորձելու համար։ Մի որոշ ժամանակ ապուրների մեջ գցեցի, հետո բավարարվեցի դրա փոշին օգտագործելով, բայց վաղուց չեմ օգտագործել։ Ապուրներ էլ շատ հազվադեպ եմ սարքում։ Համի հետ կապված միանշանակ վերաբերմունք չունեմ. ապուրների մեջ դուր էր գալիս, բայց ուրիշ տեղ չեմ պատկերացնում, իսկ, օրինակ, թեյն էնքան էլ դուր չի գալիս։ Դու ինչի՞ մեջ ես գցում հեչ։

Ի դեպ, տեսքով իրոք շատ նման ա գետնախնձորին։ Ես առաջին անգամ որ առա, հույս ունեի, որ համով էլ նման կլինի։ :D

Լսի, քարավուզը թա՞րմ էին ուտում, թե՞ եփած։ Մի երկու օր առաջ առել եմ, բայց մոռացել եմ՝ ինչ պիտի անեմ։ :D

Reply

iparika November 16 2012, 21:12:14 UTC
Կոճապղպեղը մանր կտրտում եմ սոխի ու սխտորի հետ կամ լրիվ մանրացնում (աղում) նույն էդ երկուսի հետ ու ճաշերի սկզբում տապակում էդ խառնուրդը, հետո ավելացնում մնացածը, ասենք՝ բանջարեղեն կամ ոլոռ-սիսեռ կարգի բաներ:

Քարավուզի կանաչ հատվածը՝ կոթերը, հում-հում ուտում են՝ հենց էդպես կամ սալաթների մեջ: Իսկ արմատով ճաշեր են սարքում, հիմնականում՝ տապակում շերտերով:

Reply


Leave a comment

Up