Прогулянка Русанівськими Бульварами

Jul 16, 2013 17:29

Бульвари - це одна з тих речей, за які варто любити Русанівський острів. Вони створюють ту справжню атмосферу милого району, де приємно неспішно прогулюватися, без відчуття тиску з боку міста. Їх нещодавно відреконструювали: бульвар Давидова у минулому році, а Русанівський - в 2011. Реконструкція зробила їх дійсно краще, але я, гуляючи бульварами, помічаю не лише красу, а й прояви розгільдяйства та безвідповідальності виконавців і замовників робіт. Жодну роботу при реконструкції не було виконано якісно. Про це сьогодні і поговоримо.




1. Найбільше зраділи автомобілісти, бо для них облаштували парковку «ялинкою», і тепер машин вміщається майже у 2 рази більше. Навіть, якщо парковка-ялинка і потрібна для цього спального району, то чи може мені хтось пояснити необхідність двох широких смуг для руху на такій спокійній вуличці? Замість того, аби раціонально використовувати обмежений простір вулиці, автомобілям бездумно віддали площу, яка їм навіть не потрібна.


2. От як парковка ялинкою виглядає у Амстердамі. Вам теж так подобається більше? (фото http://proboknet.livejournal.com/)


3. Замість асфальту, який розвалювався, на тротуарах поклали плитку. Поклали найпримітивнішу та найдешевшу, авжеж. Невдало спробували прикрасити візерунком з чергування червоної та сірої плитки. Вийшло, авжеж, жахливо.


4. От як насправді має виглядати тротуар з плиткою. Це Батумі, Грузія. Там би за те, що зробили у нас на Русанівських Бульварах руки би повідривали


5. Поговоримо про якість газонів на бульварі? Краще не будемо.


6. Газон. Є бажання лягти? Якщо ні - значить, це не газон.


7. Наслідки боротьби з кригою на тротуарі. За одну зиму постраждало так багато плиточок :(


8. Реквієм…


9. Ці жахливі ліхтарі з жерсті підходять для освітлення заводу або "зони", але аж ніяк не для тротуарної підсвіткі.


10. «Зона Русанівка».


11. Соромно мати такі жахливі ліхтарі. Соромно так халтурно їх монтувати. І як це Попов не згорів з сорому, коли відкривав бульвар після реконструкції?


12. На Русанівському бульварі встановили непогані ліхтарі.


13. Правда встановили дуже неякісно. Халтура зараз у моді.


14. За лавочками не слідкують, з них злазить фарба.


15. Встановлені урни всі заіржавіли. З ними взагалі вийшла цікава історія. Спочатку на оновленому бульварі Давидова встановили звичайні бетонні урни. Але через пару днів стався теракт у Дніпропетровську, після чого усі бетонні урни швидко замінили на залізні.


16. Одноногий смітник здався.


17. Лавочки, які вкрали, так і не встановивши. "Тут могла бути ваша реклама лавочка".


18. Украдене щастя…


19. В багатьох місцях бордюри просто поклали і забули закріпити. Машини, наїжджаючи передніми колесами, швидко викрили цю халтуру: бордюри порозвалювалися вже через місяць після ремонту.


20. Пройшов вже маже рік, бордюри ніхто і не думає поставити на місце. Хоча в районній адміністрації сказали, що на усі роботи є гарантійний термін, і у разі такого неподобства, підрядник виправить свою помилку.


21. Джамшут бардюра-мана положил, а приклеить скочем мешельбекель забыл.


22. Зробили красиве озеленення кола. На жаль прибрали з кола мою улюблену лавочку, тепер тут вже не посидіти.


23. Авжеж і тут суцільна халтура. Поруч з такими красивими кущиками уся плитка в бруді.


24. Ще пісок біля клумби. Чи є сенс саджати красиві квіти, залишаючи по собі стільки бруду?


25. Раніше у цій пісочниці не було піску. Ну, забули покласти, з ким не буває. На прохання мешканців завезли, діткам на радість. А от як чудово виглядає цей майданчик після дощу.


26. А комунальники у нас, як відомо, дуже щедрі. Хотіли пісочок? Отримайте цілу гору, нам не шкода. Тепер пісок усюди.


27. Знайомтеся - це клумба.


28. Тепер познайомтеся із смітником. Правда вони схожі? От і люди часто плутають, і у клумбах буває сміття побільше ніж у смітниках.


29. Клумба-смітник у розрізі.


30. Перехід в нікуди. Під час реконструкції ніхто й не подумав виправити цю історичну помилку.


31. Невже ви справді сподівалися, що після реконструкції бульварів, тут зроблять пологі спуски? Наївні!


32. Бордюр без пологого спуску, бездарно вкладена плиточка, роздроблена плитка від боротьби з ожеледицею. Це місце - квінтесенція ставлення влади до людей.


33. Вгадайте, від чого плитка може так забруднитися?


34. Звідки на новому бульварі з'явився цей бруд? Тут же ходять маленькі дітки, які все ручками чіпають. Антисанітарія!


35. В усьому винен цей жахливий бак для сміття. Ну як можна таке ставити у пішохідну зону? Навіщо так ретельно встановлювати нову плитку, аби потім її так загадити. До речі, я впевнений, що цей бруд вже не можливо вивести - він тут навіки.


36. Поруч з баком стоїть пісочниця для посипання тротуару взимку. А навіщо її демонтувати? Не пройде і року, як наступить нова зима. Хай собі стоїть, може дітки її вподобають, адже на деяких дитячих майданчиках забули насипати пісок у пісочницю.


37. В іншому місці з піском ще гірше - він просто вивалюється на тротуар.


38. Абсолютно незрозуміле призначення маленького бордюрчику, що дублює великий.


39. А ще, реконструкція показала хто є хто. Вона одразу виявила бидло. Бидло зраділо і встановило транспоранти з надписами "Я бидло!". Бачите на фото 3 таких прапори?


40. Бидло-парковки взагалі заслуговують на окремий допис.


41.


42. Реконструкція бульварів вражає своєю халтурністю. Дешеві матеріали, неякісно встановлені ліхтарі, примітивна покоцана плитка, газони, які зовсім і не газони, заіржавілі смітники та лавочки, з яких сповзає фарба, бордюри, які розвалюються на очах… Усе це чудово демонструє те, як влада ставиться до людей. Нас сприймають за бидло, яке проковтне будь-яку халтуру. Нормальний мер посоромився би відкривати такі бульвари, позвільняв би усіх відповідальних за реконструкцію чиновників та вибачився би перед громадою. Порадувала лише повітряна куля, яка пролітала над Русанівкою.


P.S. Однозначно, після реконструкції, бульвари стали виглядати краще, ніж були раніше. До цього вони взагалі розвалювалися. Але той факт, що після реконструкції стало краще, ніяк не виправдовує неякісно проведені роботи. Можна ставити на бульварах пам'ятник "халтурі та несмаку".

Читайте про прогулянку відреконструйованою Русанівською набережною тут.


Усі дописи про Русанівку.

Халтура, Благоустрій, Ліхтарі, Русанівка

Previous post Next post
Up