Про Стовпчики та Пожежі

Jun 05, 2013 18:45

Є така дуже поширена проблема по усьому місту - це паркування автомобілів на тротуарах. Це прикро, але зазвичай це дозволено правилами дорожнього руху, які дозволяють ставити машини на тротуарах (у нормальних країнах це авжеж заборонено). Припарковані автомобілі заважають пішоходам (особливо коли їдуть тротуаром у пошуках паркомісця) а також постійно заїжджають на газон, псуючи травку та переносячи колесами землю на тротуари.

Мудак і калюжі від паркування машин. Джип паркувався на травичці при мені, хоча є купа місця на дорозі. У водія очевидно проблеми з головою.


Мудаки, та бруд, який вони завезли на тротуар.


Не дивно, що у адекватних людей з'являється очевидне рішення цієї проблеми - встановити стовпчики, аби автомобілі в принципі не могли заїхати на тротуари.

Я, якраз, хочу організувати масове встановлення таких стовпчиків у себе на районі. Взагалі я хочу не стовпчики а красиві клумбочки з квітами. Жодна машина не заїде на тротуар і не потурбує пішохода. Але тут виникає питання: як у разі пожежі під'їжджатимуть машини пожежників? Чи зможуть вони побороти вогонь, якщо їх машина не матиме можливості під'їхати прямо під вікна?



Справа в тім, що я не дуже розбираюся, як працюють пожежники, може вони можуть залишати пожежну машину на дорозі, адже у них довгі шланги. Але інколи треба під'їхати з висувною драбиною під самі вікна, аби врятувати людей.

Як пустити пожежників виконувати свою роботу:

Варіант 1: встановити стовпчики на замочку, які можна опустити в екстрених випадках. Та раптом ключик загубиться, і взагалі, бідні пожежники тоді будуть їздити із сотнями ключів.

Варіант 2: встановити стовпчики з усіх сторін тротуару, але залишити одне місце, де може проїхати пожежна машина без проблем. Зрозуміло, що через цей в'їзд щодня заїжджатимуть багато автомобілів для паркування на тротуарі, хоча впевнений, що їх стане менше. Але хочеться так, аби вони не заїжджали взагалі.

Ці рішення дуже непрактичні. Що робити? Які ще є варіанти? Якщо ви знаєте як вирішити цю проблему, або у вас є ідеї як можна захистити тротуари від машин і при цьому не заважати пожежникам - напишіть їх.

Тротуари, Благоустрій, Парковка, Що робити?

Previous post Next post
Up