фото гєрЯк по вашому, шо та за зелені цеглини.
Це широко відоме у вузьких кругах алеппське мило. Називається воно - Зейтун. Варять йогов місті Алеппо вже понад 1500 років.
Основним компонентом є оливкова та лаврова олії.
Олію заливають в 5-ти тонний казан, і варять протягом тижня.
Потім варево розливають в спеціальні форми в підлозі. Там мило застигає, його ріжуть на брикети і складають сушитися.
З часом в процесі сушки мило міняє свій колір з зеленого до коричнивого.Вважається, що "витримка" в хорошого мила повинна бути від 9 місяців до 1,5 років.
Інші пости про Сирію
1.
Пальміра2.
Deir ez zor3.
Маалюля і православний бізнес4.
Замок Саладіна5.
Русафа6.
Апамея7.
Сирійські діти8.
Чай по арабськи9.
Damascus international airport10.
Пекарня11.
Фабрика мила12.
Сирія з точки зору автолюбителя13.
В перукарні14.
Прогулянка вечірнім Алеппо15.
Квартал ковалів в Алеппо16.
Raqqa & Jabar17.
Дамаск, базар і секс меншини18.
Маядін