Сабун-Зейтун

Jun 03, 2010 22:20



фото гєрЯк по вашому, шо та за зелені цеглини.

Це широко відоме у вузьких кругах алеппське мило. Називається воно - Зейтун. Варять йогов місті Алеппо вже понад 1500 років.



Основним компонентом є оливкова та лаврова олії.



Олію заливають в 5-ти тонний казан, і варять протягом тижня.



Потім варево розливають в спеціальні форми в підлозі. Там мило застигає, його ріжуть на брикети і складають сушитися.



З часом в процесі сушки мило міняє свій колір з зеленого до коричнивого.Вважається, що "витримка" в хорошого мила повинна бути від 9 місяців до 1,5 років.
Інші пости про Сирію

1. Пальміра
2. Deir ez zor
3. Маалюля і православний бізнес
4. Замок Саладіна
5. Русафа
6. Апамея
7. Сирійські діти
8. Чай по арабськи
9. Damascus international airport
10. Пекарня
11. Фабрика мила
12. Сирія з точки зору автолюбителя
13. В перукарні
14. Прогулянка вечірнім Алеппо
15. Квартал ковалів в Алеппо
16. Raqqa & Jabar
17. Дамаск, базар і секс меншини
18. Маядін

сирія, d90

Previous post Next post
Up