Хубз

Jun 08, 2010 11:35




Епіграф. Із раннього:

Запитав у Зіни Гліб.
Звідкіля береться хліб?
Розвела руками Зіна.
Звидкіля ж, із магазину.Якшо б Зіна і Гліб жили в Сирії, то дане твердження було б цілком справедливе. Тут хліб береться саме з магазину.



У заводомагазині працюють троє людей. Два пекарі, один продавець.



Перший пекар робить тісто, розкатує його до стану великої тонкої паляниці.



Другий ліпить паляницю до внутрішніх стінок печі спеціальною подушкою.





Виготовлення не займає багато часу, і вже через декілька хвилин третій араб продає свіжоспечений хубуз (хліб по арабськи) білим містерам і місцевим.

Технологія відпрацьована віками. Тут навіть передбачено спеціальне місце для чайника, куда ж без нього. Такі міні мануфактури звичайне явище. Багато де зустрічав лавки де щось виробляється і відразу продається. Араби люблять робити що небудь "на колєнкє", якщо для хліба і общєпіта це нормально, то для складних виробів це удар по якості.

Інші пости про Сирію

1. Пальміра
2. Deir ez zor
3. Маалюля і православний бізнес
4. Замок Саладіна
5. Русафа
6. Апамея
7. Сирійські діти
8. Чай по арабськи
9. Damascus international airport
10. Пекарня
11. Фабрика мила
12. Сирія з точки зору автолюбителя
13. В перукарні
14. Прогулянка вечірнім Алеппо
15. Квартал ковалів в Алеппо
16. Raqqa & Jabar
17. Дамаск, базар і секс меншини
18. Маядін

сирія, d90

Previous post Next post
Up