Leave a comment

Comments 11

indraja_rrt January 24 2021, 15:10:26 UTC
Matau Gedo įrašą, galvoju, kas čia ne taip :)
Gaila tų metų, gal būtume radę bendrumų biologinio ginklo istorijoje bei jos šiokiose tokiose sąsajose su Lietuva, kuria nemaža domėjausi ir rašiau FB.

Reply

gedas January 24 2021, 15:35:42 UTC
aš matyt labai atitrūkęs nuo kažkurių aktualijų, nes nelabai ką supratau.

Reply

indraja_rrt January 24 2021, 16:01:46 UTC
Manau, jog mūsų tekstai šiemet galėjo būti įdomūs vienas kitam. (Paapgailestavau, jog FB pasirinkai mums vienas kito nepamatyti, bet OK, galim gi ir čia išsidrauginti, kad jau garantuotai).

Reply

gedas January 24 2021, 16:13:39 UTC
Tekstai galėtų būti įdomūs, bet man niekad nešautų galvon atėjus į kito paskyrą imtis šį mokyti, kokia kalba anas privalo skaityti. Čia mandagumo klausimas.
Bet visvien nesupratau kuo čia dėtas biologinis ginklas.

Reply


eppanzer January 24 2021, 22:13:42 UTC
Tokios knygos yra įdomios, jas paprastai skaitai neatsiplėšdamas, bet į jų turinį tenka žiūrėti atsargiai - kokių tik istorijų nebūna prikurta, gandai taip susipina su realybe, o patikrinti jų nėra nė mažiausios galimybės. Gali pasirodyti, kad "pakišo" ne fotelį, o stalą, ir ne kokiam nors Abasui, o kokiam nors Moahamedui :) Apie daugelį įvykdytų nužudymų yra tiek daug skirtingų versijų, ir visos jos paremtos "žvalgybininkų pasakojimais" arba kitais solidžiais argumentais. na, ir tas "soloniniškas" teiginys, kad cenzūra neleistų rašyti apie Arafato nužudymą. Apie kitus - leidžia, o apie Arafato - ne? Nebent dėl to, kad Arafatas mirė pats, o nebuvo nužudytas. Nors vėlgi, Izraelio tarnybos mielai prisiimdavo ir "svetimus" nužudymus, ir apgaubdavo migla savaimines mirtis - juk tai pigiausias ir labai efektyvus propagandos būdas.
Beje,laukiam Tankų mūšių Lietuvoje pardavime

Reply

gedas January 25 2021, 09:00:52 UTC
Aš paprastai tik dėl įdomumo knygas ir skaitau :) O daugelis operacijų gana skambios, nesyk girdėtos ir aprašytos, bet knygoje kitas smulkmeniškumo lygis. Ir be pompastikos, su padarytų klaidų, nesėkmių aprašymais.

Dėl karinės cenzūros - Izraelyje ji juk realiai egzistuoja,* Soloninu lyg ir nekvepia. Autoriai išties turi suderinti tekstus prieš publikuodami. O šios kn. autorius kaip tik aprašinėja keletą atvejų, kai žvalgyba tuo manipuliuoja kaip įrankiu, pvz., sudarydama bendradarbiavimo iliuziją, jog mainais už vieną leis paskelbti kitą ir t.t. Aišku, ta dalis apie Arafatą daugiaprasmė. Bet mes nežinome, kiek ir kokia apimtimi buvo leista prabilti apie kitus, tematome galutinį rezultatą.

Tankų mūšiai žinoma kažkada pasirodys, bet datos dar negaliu pasakyti.

*
https://topwar.ru/169063-zachem-nuzhna-izrailskaja-voennaja-cenzura.html

Reply


Leave a comment

Up