vėl ir vėl

Sep 18, 2012 10:48

Rytas ketvirtas.
Nors buvau pasiruošęs filmuot ir rankose turėjau fotokamerą, užsižiopsojau bekalbėdamas su vaiku apie komiksus - ir pražioplinau damą, kuri be skurpulų savo automobiliuku tik čiūžt per pėsčiųjų perėją... Bet tai dar nieko,  antroji, ėmė sukinėtis-apsisukinėt po šaligatvį (volkswagen pasatu) ir maklinėdama atbuline eiga, vos nenukalė vieno augesnio mokinio  - gerai kad spėjo atšokt, mano pirmokėlis būt nesusipratęs.
Ten baisuva - prie mokyklos mažut aikštelė, 10-12 mašinų, bet aišku, dar koks 20 grūdasi į ten pat ir užstato visą platoką šaligatvį iki pat durų. Kad stato dar nieko - ten pat apsisukinėja, tuo šaligatviu tarp mašinų į mokyklą bandančiam prasmukti mokinių sraute.
Ir, kaip matote, iš keturių rytų, tris (oc aš prie perėjo teužtrunku gal tik porą minučių kasryt) - be skurpulų naudoja pėsčiųjų perėją kaip įvažiavimo-išvažiavimo kelią, stovi ten kas ar ne (atsitrauks gi).
Galvoju brūkštelt laiškelį mokyklos vadovybei, kuri užmerkia akis į kasrytinę pavojingą situaciją prie jos durų, savivaldybei ir kelių policijai. Gal dar kokius "15 min" prigriebt, kad pafilmuotų (kiek teko įsitikint jie operatyviausiai sureaguoja)?
O čia tas šaunuolis (-ė) praėjusį penktadienį pro mane spraudęsis į pėsčiųjų perėją. su kvitu, brolau!

  


UPD. Skimbtelėta Vilniaus kelių policijai (gal ir atvažiuos, bet rytais patys kamščiai, pareigūnų trūksta), lryto ir lrt televizijoms (menka, problema,. nevažiuos), 15 min portalui (lyg ir susidomėjo), Vilniaus m. eismo organizavimo skyriui (kažką sumurmėjo, kad pastatyt kuliukus būtų gerai. būtų). Bet iš pokalbių su visais supratau, kad kol ten, deja, ant kurio vaiko neužvažiuos, tol didesnio dėmesio nėra ko tikėtis.
Be to, pašnekvoai nelabai suprato - kas čia per nusižengimas - važiuioti per pėsčiųjų perėją?
Nusižengimas, jei įvažiuojama-išvažiuojama (ant šaligatvio, prie pat mokyklos durų) va šitaip:

kelias karuose, ai

Previous post Next post
Up