Įprastas rytas, įprasti darbai

Sep 20, 2012 12:18



UPD: norintys video, siunčiasi iš čia: https://rapidshare.com/files/1557349522/2012%2009%2020%20Antakalnio%20progimnazija.AVI
- vakar su vaikučiu vėlavomės, tad tik iš tolo išvydau seną gerą pažįstamą  - "golfiuką" numeriu FNJ 699, šauniai skrodžiantį perėją pro baugių pėsčiųjų būrį - nei nufotografuot, nei nufilmuot nebespėjau, tepamojavau ranka.
- šįryt, atvirkščiai, atkeliavom gerokai anksčiau, dar buvo tuščia, bet ir reti ankstyvieji keturračiai paukščiai be skrupulų naudojosi pėsčiųjų perėja, pėstiesiems baugiai prisispaudus prie pat šviesoforo stiebo.


Apsispręst reikėjo greitai - fotografuot, ar filmuot - pasirinkau filmavimą, nors žinojau, kad naudos iš to jokios - numerių neįskaityt. Nieko, rytoj tas pat tėvelis ar mama savo atžalą lygiai šauniai atveš prie progimnazijos ir matyt lygiai taip pat išvažinės, čia jį ir pačiupsiu, jei rasiu minutę kliktelėjimui.
Tiems, kam pasirodys, jog čia nieko baisaus, pridursiu, kad maždaug taip pat važinėjama iki pat 8, kai prie perėjos stovi kur kas daugiau:5-6-10 žmonių - tarp jų paprasčiausiai be skrupulų snukį praspraudžia automobilis... neboja, kad perėja skuba, mokiniai, laviruoja tarp jų, mokiniai atšokinėja į šalis - miklūs vaikai, išsisuka vis.

Kalbėjau vakar su Vilniaus savivbaldybės eismo organizavimo skyriaus vedėju - Tomu Kamaičiu, sakė, jei bus įmanoma, pastatys kuoliukus. Kalbėjau ir su kelių patrulių rinktinės kuopos vadu A. Šeškevičiumi - paapgailestavo žmogus - pažeidimai prie mokyklos vyksta 7.30-8 valandom, kai patruliai mirtinai reikalingi ir kitur.
Siunčiu gėdos spindulį žiniasklaidininkams - laikraščiui "15 minučių", Lietuvos ryto ir Lietuvos televizijoms, kuriems visiems problema pasirodė per menka, kad paskirtų 15-20 min. pastovėjimo ryte su kamera prie minėtos perėjos.
Bet tikiu, kad šunauja mielai suskubs, kai perėjoje koks paklaikęs golfistas ką suvažinės, lietryčio žurnalistai, kiek teko matyti labai mėgsta žodį "sutraiškė". Žinoma, gal ir naivu tikėtis, jog žurnalisto profesija yra ne vien žvaigždės kelnaičių spalvos aptarinėjime, ar politinių aktualijų mėsinėjime, bet kažkaip vyliausi.

UPD. Pakalbėjau darsyk su A. Šeškevičiumi - sakė kad šįryt policija ten jau patruliavo, tikėkimės - suveiks.

šiaip sau, kelias karuose, ai

Previous post Next post
Up