Залежність результатів виборів від національного складу

Jul 20, 2012 17:50

Деякі люди схиляються до думки, що національний склад має не першочергове, або й взагалі десяте значення, для результатів виборів. Підозрюю така думка базована на тому, що є маса прикладів, де українці голосують прямо протилежно. Зрозуміло, це наводить на думку, що мотивація голосування у цих людей мало пов’язана з їхньою національністю, а скоріше ( Read more... )

президентські вибори 2010, україна, національний склад україни, міста, список

Leave a comment

matroskin_ua July 20 2012, 15:40:54 UTC
Просто інколи національний фактор є вирішальним, інколи - ні. На усіх виборах від 2002 року (ті, які можна бачити у розрізі дільниць на сайті ЦВК) традиційно високі показники помаранчевих кандидатів у деяких селах Артемівського району - Званівка і Верхньокам"янське. Тут у третьому турі травимий регіонівською пропагандою Ющенко набрав до 31%! Лінк Або Єнакієве. Воно дає найвищи показники за Януковича не тільки тому, що він звідти родом, а й через велику долю етнічних росіян. Думаю, ви не здивуєтесь, коли дізнаєтесь, в якому місті був найвищий показник у умовно проросійського Гриньова на президентських виборах-91, або у проросійського Кучми на виборах-94 - це Єнакієве. А от в Донецьку, попри перевагу етнічних росіян (за даними перепису-2001) переважає фактор інноваційного центру та периферії, особливо показово це в розрізі районів.

Reply

easternwestern July 20 2012, 16:27:16 UTC
Донецька область буде наступною, певне вже завтра. Звичайно, в Донецькій області нацсклад дуже корелює з відсотком за Януковича. Найбільш помаранчеві міста та райони - саме ті де більше українців(північ області), а де росіян більше(всілякі Торези, Макіївки) - там і більше за Януковича.
Зрештою ця кореляціє є всюди по районах областей(тих що є дані про національний склад районів).

Доречі, а де саме є дані по нацскладу суб’єктів Донецької області? На офіцсайті нема, а десь я точно бачив. Зробив би до карти і аналіз підтримки Януковича/нацскладу.

Reply

pollotenchegg July 20 2012, 16:43:07 UTC
http://www.donetskstat.gov.ua/census/census.php?ncp=11&ncp1=6

Там ще й мова є, що цікаво.

Reply


Leave a comment

Up