Результати виборів за типами дільниць

Jun 17, 2014 18:33



Червоним кольором числа нижчі за загальноукраїнські(кандидат виступив погано на даному типі дільниць), зеленим - вищі за загальноукраїнські(кандидат виступив добре). Жирним шрифтом помічені великі відхилення(у обидва боки) від середнього значення.

По типах
"Лікарні і т.п." - це дуже різношерстна група, але домінують тут все-таки представники старшого і найстаршого покоління. Проте сюди входять і, до прикладу, пологові будинки, де усі виборці - молоді жінки, і голосують такі дільниці відповідно.
"Університети" - якщо попередня група присвячена старшому поколінню, то дана група присвячена молоді. Слід розуміти, що в гуртожитках голосують не усі студенти університетів, а ті які там прописані, себто вчитись вони приїхали. Також ця група доволі неточна, оскільки на відміну від інших груп це просто результат пошуку по слову "університет", а в університетських приміщеннях трапляються і дільниці для звичайних міських жителів. Проте тенденції група все-одно чітко відображає. Серед молоді на другому місці Ляшко, а не Тимошенко!
"Тюрми та ізолятори" - ну тут усе й так зрозуміло. Цікаво, що це єдиний тип дільниць де переміг не Порошенко))
"Судна" - сюди входять лише судна, які на момент виборів плавали десь за межами України. Слід розуміти, що море в Україні на півдні, відповідно й практично усі голосуючі з цієї групи звідтіля ж. Це чоловікі молодого або середнього віку. Також слід додати, що на цих виборах голосування на суднах було організовано доволі погано і тому тут лише 145 виборців(по ~10-15 на один корабель).

По кандидатах
Явно міські: Гриценко, Рабинович, Ярош, Порошенко.
Явно сільські: Тимошенко, Ляшко, Добкін, Тягнибок.
Любимчики молоді: Порошенко, Ляшко, Гриценко, Ярош.
Авторитети старшого полокіння: Тігіпко, Добкін, Рабинович, Симоненко, Тягнибок.
Богомолець здобула серйозно більше в лікарнях із-за своєї медичної кар'єри, а не із-за старості її електорату.

Тягнибоку та його партії можна тільки поспівчувати, ще не так давно вони могли похизуватись молодим міським електоратом і претензіями на увесь пиріг українських націоналістів, а тепер на них можна ставити хрест.

вибори 2014, список

Previous post Next post
Up