Нові реалії

Jul 31, 2014 18:49

Як відомо, недавно з'ясувалася дата наступних виборів у парламент... При цьому партії/блоки ще на стадії формування.
Я так розумію, що нову владу планується сформувати з Солідарності, УДАРу та Радикальної партії. Хоча на самих виборах вони будуть йти відносно окремо. Ну і відповідно головними керманичами в Україні будуть Порошенко, Льовочкін та Фірташ.
Якщо цим трьом партіям таки не пощастить хапнути разом 50%, то коаліція відповідно доповниться якимись дрібними проектами.

Основними ж рушіями опозиції будуть відповідно Батьківщина та те що сформує Коломойський. При цьому, якщо з Батьківщиною все ясно, то Коломойський це велике питання і велика проблема. У Коломойського серйозна медіа-імперія, серйозний капітал, керівництво 2 областей(Дніпровська та Одеська) та порозуміння з ексрегіоналами(гріє серце тільки його конфлікт з Ахметовом). На цій базі він вочевидь омріює перехопити собі голоси південного сходу. І якщо це йому вдасться хоч частково, то це дуже серйозна проблема. Нажаль багато хто цього не розуміє і ведеться на зомбокампанію його медіа-імперії про те як Коломойський на білому коні рятує Україну.
При цьому основна загроза від Коломойського ймовірно не в цих виборах, а у тому що якщо йому вдасться закріпитись бодай в "середнячках", то коли потім рейтинг влади почне падати, його опозиційний проект може наростити дуже серйозний рейтинг.

Окреме питання звичайно ж Донбас. На відміну від весняних, на осінніх виборах там вже буде повно виборців. І не зовсім ясно за що вони будуть голосувати. Ймовірно значну частину тамтешніх голосів візьме якась реінкарнація голубизни(яка в загальноукраїнському масштабі набере так собі), щось розлетиться по помаранчевих партіях. Тут найцікавіше питання з ким це потім буде вступати в союзи.

україна, вибори 2015

Previous post Next post
Up