Якщо Україну не захистять, то ЄС більше не існує - Рафаель Глюксман

Mar 04, 2014 17:15

СВОДКА. У России есть подробный план расчленения Украины с нанесением ядерного удара

3 березня 2014 року (16:15)

"Якщо Захід не зупинить Путіна в Україні, під прицілом Росії опиниться Литва, Латвія та Естонія, а потім і Польща", - остерігає у розмові з кореспондентом польскої радіостанції RMF FM Мареком Гладишем відомий французький політолог Рафаель Глюксман [син Андре Глюксмана - ред.]. "На місці країн Балтії та Польщі я би почав непокоїтися, чи західні союзники здатні забезпечити їхню безпеку", - додає радник колишнього президента Грузії Міхаіла Саакашвілі.

Рафаєль Глюксман підкреслює, що наразі потяг Путіна до повернення російського впливу у колишніх країнах радянського блоку, що належать до Європейського Союзу та НАТО, видається нереалістичним, але з часом це може змінитися. Господар Кремля щоразу почувається ще більш безкарним, отже знову починатиме дестабілізацію у цих країнах.

"Скажу відверто - на місці країн Балтії та Польщі я би почав непокоїтися, чи західні союзники здатні забезпечити їхню безпеку. Сполучені Штати не погодяться вводити війська, а Європейський Союз не в змозі захистити людей, що готові з європейським прапором в руках гинути в Україні", - підкреслює Глюксман.

Якщо Путін не буде зупинений в Україні, то це означатиме, що на практиці Европейського Союзу на міжнародній арені не існує, бо жодної ваги він там не має. Очільники ЄС завжди створюють комфортні умови для російського керівника, оскільки бояться суперечити йому у важливих питаннях. Чимало європейських країн аналогічно поводилися й у випадку з Гітлером, - говорить кореспондентові RMF FM Рафаель Глюксман.

Переклад Дмитра ДОБРОГО dm-dobriy

Россия, Латвия, Германия, Великобритания, Украина, СМИ, Кремль, українці, Путин, Польша, ЗМІ

Previous post Next post
Up