І хто сказав що кандидат від опозиції переможе 2015 року?

Feb 17, 2014 08:45



Протягом останньої доби соцсітками шириться теза "Дарма, за рік вибори. Ось тоді ми покажемо!" Що це буде за політичний стриптиз, й хто кому що "покаже" видно вже зараз. До того ж видно настільки відверто та неприховано, що з`вляються цілком обгрунтовані сумніві у тому чи стане кому "показувати" взагалі.

До виборів
Прохідний кандидат на майданах з`явитися не може, він там гине або ж не приходить туди взагалі. Якщо Віталій Кличко справді хотів обратися президентом йому слід було за прикладом Ющенко 2000-2001 рр. різко відмежуватися від "мирних зібрань", а не плутатись в піні під ногами у "Беркуту" чи робити вигляд що він нічого не знав про плани "свободівців" із захоплення КМДА та руйнації Леніна.

За рахунок Петра Порошенка опозиційна трійка розширилася до другої "канівської четвірки", отже стати в позу (даруйте, в бійцівську стійку) абсолютний чемпіон світу не зможе. Придатна до нейтралізації рейтингу "радикального" Тягнибока чи "інтелігентного" Яценюка стилістика у випадку із загартованим технократом-виробничником банально не спрацює.



Кличко знати не знає економіки, та й успішного досвіду інтриг супроти сильніших противників, такого як у Порошенко, у нього немає. Мотивація ж останнього значно глибша за підліткові амбіції решти парламентських новачків, які сплять і бачать власну інавгурацію у відремонтованому Маріїнінському палаці.

Порошенку доста якогось прем`єра. Навіть за старою пропрезидентською Конституцією.

Після голосування
Танці з ліхтариками, навмисно биті студенти... В обмін на звільнених заручників підписується перемир'я. "Дарма, за п`ять років вибори. Ось тоді ми покажемо!"

Інших методів боротьби, окрім як кидати дітей на передову, ця опозиція певно не знає.

"Побачите яка з понеділка буде Верховна Рада!" - анонсували наприкінці осені Арсеній Петрович.

А яка? Така як завше. Правляча більшість на стороні діючого президента.

Провальне голосування за відставку Азарова виявило не більше 186 штиків відкритих та прихованих опозиціонерів.

"Ця Верховна Рада не працюватиме доки президентом буде Янукович!" - це також від Арсенія Петровича, але вже зимове.

Скласти 150 мандатів? 150 не складуть. Конфіскація майна, позбавлення волі - не за це шановані люди заносили в партійні каси.

Санкції? Санкцій також не буде, оскільки арифметична більшість голосів узаконює результати виборів будь-якого рівня складності. На відміну від частини яструбів післявоєнного випуску цивілізований Захід ніколи не створить нової Боснії-Герцоговіни на межі з Росією. Там дуже добре запам`ятали хто і як крутив на всі боки українською ГТС, а економічна стабільність для них набагато важливіша за портрет нашого президента.

Національна Революція за іранським рецептом? Хіба що у Коломиї, звідкіля набирали до 14-ї Гренадерської.

Лишається змінити тактику роботи із некомфортним для групових кандидатів у президенти населенням міст-мільйонерів, почати стукати в серця робітничого класу Південного Сходу. Однак, чи пустять їх туди постійні спонсори, до бізнес-планів яких не входять майдани під міськрадами Маріуполя чи Кривого Рогу? Справжнє "перезавантаження влади", знаєте, потягне за собою європейський рівень зарплат і пенсій, а отже зменшення надприбутків. І про що говорити? Цитувати "Не довго ще земля смердітиме москалями" одної "орлиці" із дитсадка? Чи все ж таки обговорювати чіткий, зрозумілий та однаково прийнятний для більшості План економічних перетворень? Гаразд, а де він у опозиції?

Краще вкотре гримнути дверима. Хіба вперше воно програвати? ...2006, 2007, 2010, знову 2010, 2012, 2013-2014. 2015?

Дмитро ДОБРИЙ dm_dobriy

Закарпатье, революція, Луганск, Тягнибок Олег, Харьков, Дніпропетровськ, показуха, Западная Украина, Донбасс, удар, Киев, Майдан, Ивано-Франковская область, Украина, подделка, Донбас, Київ, вибори, Львів, Ровно, Одесса, українці, украинская оппозиция, Яценюк, Одеса, Запоріжжя, Краматорск, Тягнибок Олег Ярославович, Чернівці, Львов, Крим, Тягнибок, Донецк

Previous post Next post
Up