Велика Весняна Подорож. Ч.6 Болгарія - гори

Jan 15, 2013 18:30

Їдучи з Туреччини на Балкани у нас був вибір: перетинати Грецію чи Болгарію. На той час в Греції залишались лічені тижні до президентських виборів і, зі слів наших друзів, було досить неспокійно. На групу хлопців-туристів намагалась напасти місцева шпана і врятувало хлопців тільки те, що вони швидко бігають. Звісно, таких історій всюди повно, але ( Read more... )

подорожі

Leave a comment

Comments 4

(The comment has been removed)

div4ysko January 15 2013, 17:27:30 UTC
В спальнику не холодно. Згодом в Хорватії було навіть гаряче. В мене був теплий спальник, тож я не змерзла навіть в Словенії, коли в горах впав сніг, а ми ночували в наметі. Чоловік мав тонкий спальник, тож тепліше одягнувся на ніч і вклав в спальник шовковий "кокон" - він малий і легкий, але помічний при від'ємних температурах.
А щодо вибору місця для ночівлі в гамаку, то ми переважно намагались від'їхати трохи від "великої дороги" і знайти якесь зручне дерево, щоб прив'язати один кінець. Всяке бувало: в Румунії раз прив'язували гамак до бетонного електричного стовпа біля виноградників, в Болгарії ночували, як виявилось, на пейнт-больному полі :) (це до теми пошуків місця для сну після того, як цілком стемніло)

Reply


terwik January 15 2013, 17:12:08 UTC
Добряча подорож.
Коли попадаєш в Болгарію, з приємністю відмічаєш, що всі вказівникі на рідній кирилиці :-)

Reply

div4ysko January 15 2013, 17:33:30 UTC
Кирилиця є по всіх Балканах: Македонія, Сербія, Боснія і Герцеговина... Але в мене кирилиця не викликала чомусь почуття комфорту. Може через те, що при підготовці до поїздки і в самій поїздці більшість історичної інформації та інфи про місцевість читала англійською. Навігатор теж краще сприймав латиницю.

Reply

terwik January 15 2013, 17:38:57 UTC
Я в Болгарію попадав через Румунію, після її латиниці болгарська крилиця сприймалася досить так нічогенько.

Reply


Leave a comment

Up